VISITA A L'EMPRESA GERMANS MARTÍ HIDALGO DE FERRERIES

IMG 20170303 095529pEl passat divendres dia 3 de març, el grup d'alumnes que enguany ha començat els estudis de l'especialitat de "Manteniment Electromecànic" van visitar l'empresa Germans Martí Hidalgo SL de Ferreries. Aquesta és una de les empreses més representatives del sector de la construcció metàl·lica a Menorca, amb una llarga trajectòria empresarial que els ha portat a intervencions en els edificis més importants que s'han construït a l'illa els darrers anys.
Durant aquesta visita els alumnes participants van ser atesos molt amablement per en Paco Hidalgo, responsable de les tasques de coordinació de taller. En la primera part de la visita van participar en activitats demostratives de les principals tècniques de mecanitzat del sector: conformat de tubs i perfils, tallat i doblegat de xapes, punxonat, conformat de perfils, etc. En totes aquestes activitats els alumnes van poder veure el funcionament bàsic de les màquines i útils que fan possible aquests processos de mecanització, tot valorant d'una forma molt directe la importància del disseny assistit per ordinador i com després aquest dissenys es poden traslladar a llenguatge màquina.
Durant la segona part de la visita ens vàrem centrar amb les tècniques de soldadura més freqüent en aquest tipus d'empresa: MIG-MAG i TIG. Així varen poder presenciar, entre altres, les tècniques d'unió utilitzades per soldar en alumini i acer inoxidable.
La visita va acabar amb una interessant demostració d'un nou sistema de tall per arc de plasma assistit per ordinador amb la qual el grup va rebre el regal de l'anagrama del centre tallat en xapa d'acer.

Una vegada més, volem agrair l'amable disponibilitat de l'empresa envers la formació dels nostres alumnes.

IMG 20170303 095712p  IMG 20170303 100333p