VISITA A L'EMPRESA GERMANS MARTÍ HIDALGO DE FERRERIES

IMG 20170303 095529pEl passat divendres dia 3 de març, el grup d'alumnes que enguany ha començat els estudis de l'especialitat de "Manteniment Electromecànic" van visitar l'empresa Germans Martí Hidalgo SL de Ferreries. Aquesta és una de les empreses més representatives del sector de la construcció metàl·lica a Menorca, amb una llarga trajectòria empresarial que els ha portat a intervencions en els edificis més importants que s'han construït a l'illa els darrers anys.
Durant aquesta visita els alumnes participants van ser atesos molt amablement per en Paco Hidalgo, responsable de les tasques de coordinació de taller. En la primera part de la visita van participar en activitats demostratives de les principals tècniques de mecanitzat del sector: conformat de tubs i perfils, tallat i doblegat de xapes, punxonat, conformat de perfils, etc. En totes aquestes activitats els alumnes van poder veure el funcionament bàsic de les màquines i útils que fan possible aquests processos de mecanització, tot valorant d'una forma molt directe la importància del disseny assistit per ordinador i com després aquest dissenys es poden traslladar a llenguatge màquina.
Durant la segona part de la visita ens vàrem centrar amb les tècniques de soldadura més freqüent en aquest tipus d'empresa: MIG-MAG i TIG. Així varen poder presenciar, entre altres, les tècniques d'unió utilitzades per soldar en alumini i acer inoxidable.
La visita va acabar amb una interessant demostració d'un nou sistema de tall per arc de plasma assistit per ordinador amb la qual el grup va rebre el regal de l'anagrama del centre tallat en xapa d'acer.

Una vegada més, volem agrair l'amable disponibilitat de l'empresa envers la formació dels nostres alumnes.

IMG 20170303 095712p  IMG 20170303 100333p

VISITA A LES ELÈCTRIQUES

gesa4

Tot l'alumnat de FPB i grau mitjà de manteniment electromecànic van visitar ahir tres plantes de producció d'electricitat a Maó. Des de la impressionant central de GESA al port de Maó, fins a la planta fotovoltaica a la seu del CIME, passant pels molins de Milà.

L'alumnat va conèixer així la capacitat de producció de cada sistema, tant de producció convencional com d'energies renovables, i també els seus avantatges i inconvenients. És una activitat organitzada conjuntament per GESA i el departament de salut jove del CIME.

Llegeix més...

GUANYADORS AL BALEARSKILLS 2016

El nostre alumne de grau mitjà, Llorenç Villalonga, acompanyat i preparat pel professor Andreu Genestar, ha obtingut el primer premi al Balearskills 2016 d'instal·lacions frigorífiques. 

Balearskills és la competició d’alumnes de formació professional de diferents especialitats que es realitza a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a partir de proves pràctiques. Enguany es va celebrar a l'IES de Llucmajor el passat 22 de novembre, i Llorenç aconseguí muntar i provar amb èxit un circuit frigorífic complert.

foto llorenç

Aquesta competició permet designar els alumnes que han de representar les Illes Balears al campionat Spainskills, que es realitzarà a Madrid durant el 2017. Enhorabona i sort en l'Spainskills!!

foto grup 1

balearskill color