40è PREMI JOSEP PLA DE POESIA

anaïs-faner-anglada

L'alumna de 2n de Batxillerat, Anaïs Faner Anglada ha guanyat el 40è Premi Josep Pla de Poesia que convoca L’Institut Frederic Martí Carreras
de Palafrugell i es concedeix a alumnes d'entre 14 a 18 anys de tot el domini lingüístic català. El premi està dotat amb 200 euros.

El seu professorat i l'equip directiu celebram molt il·lusionats aquest premi.

Enhorabona, Anaïs!

.

PUNT JOVE

10806993 1521826931404167 9922149 nTALLER DE PLANTES MEDICINALS PER ALS ALUMNES DE 2n D'ESO

Una monitora del Punt Jove els donà a conèixer les propietats de les plantes aromàtiques de Menorca

Jaume Benejam i Paulina Rodríguez

Durant el passat mes d'octubre, els alumnes de segon d'ESO hem llegit la novel·la Al-Rhazes, el metge de la talaia, d'Antoni Oliver. El protagonista d'aquest relat ambientat en el S.XVI és un metge que aplica molts de remeis naturals per curar les malalties del seus pacients. Avui en dia la medecina fa molt d'ús de productes sintètics elaborats als laboratoris per les farmacèutiques, però hi ha una medicina naturista que empra les plantes per tractar dolors i malalties.

Els alumnes de segon vam poder conèixer les plantes més usuals que hi ha a Menorca i les seves propietats. Na Carolina Álvarez, monitora del Punt Jove, ens va parlar de l'espígol, el romaní, la camamil·la, el julivert, la civada, el pi, la llimona, l'all... i després de l'explicació teòrica van fer dues pràctiques, una per suavitzar la pell de les mans i l'altra per netejar el cutis. També vam aprendre de fer infusions tant per a ús intern com extern.10818825 1521826871404173 156560822 n

Per suavitzar les mans vam emprar:

  • 5 cullerades d'oli d'oliva o d'ametlles
  • 1 llimona expremuda
  • 4 cullerades soperes de sucre

Ens vam fregar les mans amb aquesta mescla, la vam deixar actuar un parell de minuts i ens vam passar amb aigua. Les mans ens van quedar super suaus.

I per a la màscara facial vam emprar:

  • 2 cullerades soperes de farina de civada
  • Aigua teba o infusió

Ens vam empastifar la cara, vam esperar una miqueta i ens la vam passar amb aigua teba. Després amb un cotonet ens hi vam aplicar el suc d'una infusió de camamil·la.

Va ser un taller molt interessant i donam les gràcies al Punt Jove i a na Caro per la seva disponibilitat.

.

ARTS ESCÈNIQUES

ELS ALUMNES D'ARTS ESCÈNIQUES VAN INAUGURAR LA X FIRA DEL LLIBRE EN CATALÀ

AMB UNA DIVERTIDA ESCENIFICACIÓ VAN RETRE HOMENATGE A LA LECTURA

Maria Moll i Eunice Roca

 

IMG 1662Els dies 7 i 8 de novembre es va celebrar a Ciutadella la X Fira del Llibre en Català. Vuit llibreries de tot Menorca van exposar les darreres novetats, clàssics i llibres interessants per a lectors de totes les edats.

Els alumnes d'Arts Escèniques de segon de batxillerat i el seu professor, Francesc Florit, van ser els encarregats de fer el pregó d'inauguració que va resultar excel·lent tal com diuen els llibreters en la seua carta d'agraïment publicada a la premsa.

Van declamar sobre la importància de lalectura i tota la gamma de potencialitats que pot activar, des del desenvolupament intel·lectual i imaginatiu fins al simple fet de possibilitar companyia, quietud o evasió. A més van destacar que les biblioteques són la memòria dels pobles.

Van fer un acte creatiu i poètic: tots duien el floc de la llengua catalana en senyal de reivindicació del català i al cap s'hi van col·locar uns capells en forma de llibres oberts que els donaven un aspecte molt agradós i humorístic. Va ser tot un èxit i els ha fet sentir molt orgullosos. Des d'aquí els donam la nostra enhorabona.


.

FICCIONS. L'AVENTURA DE CREAR HISTÒRIES

clara olives

laura herraiz

Les alumnes de 1r de Batxillerat,  Clara Olives (1r Batx-A) i  Laura Herraiz (1r Batx-C) han resultat guanyadores territorials de la sisena edició del concurs literari Ficcions,  organitzat pels mitjans d’informació i comunicació de Catalunya, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el Gremi de Llibreters de Catalunya, entre d’altres. El premi és un equip de música.

Enhorabona, al·lotes!!!

.

PREMI NARRATIVA JUVENIL DE MENORCA

juliagomilacardonaJúlia Gomila Cardona, alumna de 1r de Batxillerat d'Arts Escèniques, és la guanyadora absoluta del Primer Premi de Narrativa Juvenil de Menorca, convocat pel Consell Insular, per a obres d'una extensió mínima de 25 fulls, i dotat amb 500 euros.
La seva obra "La remor del mar" ha merescut el reconeixement del jurat en aquest nou premi, adreçat a alumnes de Batxillerat i cicles formatius.

Enhorabona!

.

PREMI FRANCESC DE BORJA MOLL DE CREACIÓ DE CONTES I RONDALLES 2014

roser aguileraRoser Aguilera Bagur, de 4t d'ESO, ha estat la guanyadora del segon premi de narrativa del concurs literari Francesc de Borja Moll d'aquest any. El relat presentat es titula "L'illa del nou món".

També han estat reconeguts com a finalistes Miren Arguimbau ("El llibre verd fosc")  i David Anglada ("Un dia normal").

Enhorabona a tots!.

.