PROVES CANGUR 2012

13a edició: 15 de març de 2012

logocangur2012petit

Concurs internacional de matemàtiques, que es realitza a tot el món i que està obert a tots els al·lots i les al·lotes que cursin entre 3r d’ESO i 2n de Batxillerat. Els alumnes de Ciutadella i Ferreries faran la prova a la Sala Multifuncional de Ciutadella.
La prova Cangur, organitzada per una comissió catalano-valenciano-balear és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.
Els enunciats els prepara, en una reunió internacional que enguany es celebra a Eslovènia l'associació Le Kangourou sans Frontières.


.

PROVES CANGUR 2011

cangur2011

Com podeu veure a la fotografia hem omplert el poliesportiu. 741 alumnes de Menorca han treballat de valent per intentar resoldre els problemes que proposaven les proves Cangur d'aquest any. Desitjam sort a tots i també que les proves aconsegueixin el seu objectiu, que no és altre que fer més agradables les matemàtiques als nostres alumnes. En aquest enllaç podeu veure més informació de com han anat les proves a Balears.

.

V FESTA DE LES MATEMÀTIQUES

La Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i Cultura, convoca la V Festa de les Matemàtiques. Podeu trobar la convocatòria complerta a http://www.xeix.org/V-Festa-de-les-Matematiques. De totes maneres, aquí teniu els problemes proposats per a aquesta convocatòria:

 

Problemes 1r ESO
 1r Problema 2n Problema 3r Problema

 

Problemes 2n ESO
1r Problema 2n Problema 3r Problema
.

IV FESTA DE LES MATEMÀTIQUES. ALCÚDIA

Enhorabona, al·lotes!

Els dies 8 i 9 de maig, aquest grupet d'al·lotes, na Maria, n'Esther, na Gibet i na Júlia, de 2n ESO, van viatjar a Alcúdia per participar en la IV Festa de les Matemàtiques.
A part de riure molt i disfrutar jugant amb les Matemàtiques, van realitzar una prova individual i una de grupal per optar a l'elecció de les 3 representants de les Illes Balears que participaran a les XX Olimpíades Estatals de Matemàtiques, que tindran lloc a les Illes Canàries.
I esteim d'enhorabona perquè na Júlia ha quedat la primera i n'Esther, la segona. Tot un èxit!. Aquí teniu unes quantes imatges de la festa.

.

RESULTATS DE LES PROVES CANGUR 2009

Aquí teniu els guanyadors de les proves Cangur 2009. Felicitam a tots els guanyadors!.
Tot i que del nostre centre només en Guillermo Parra, de 2n de batxillerat, ha quedat en un lloc destacat ens alegram per la quantitat de menorquins que han quedat entre els 10 primers.
.