CONVOCATÒRIA D'AJUDES ERASMUS+ PER A FORMACIÓ PROFESSIONAL DE GRAU MITJÀ 2024-2025
- Detalls
- Categoria: EuroFPBalears 2024-2025
- Publicat el Dimarts, 03 Desembre 2024 07:47
L'IES Josep Maria Quadrado va realitzar diverses activitats de sensibilització i prevenció de les violències masclistes per commemorar el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones (25 de novembre).
El passat 21 de novembre el nostre centre va acollir una obra de Teatre fòrum, de la companyia Teatre de Xoc, sobre les violències masclistes, en què va participar tot l'alumnat de 3r d'ESO. L'experiència, tot i ser colpidora, va ser profundament enriquidora. També el mateix dia, a l'entrada de l'institut, tot l'alumnat del centre va poder conèixer de primera mà la tasca que realitza el Punt Lila, visitant l'estand que s'hi va instal·lar i que va oferir material divulgatiu sobre com actuar davant un cas de violència masclista. Aquestes activitats van ser organitzades pel Centre Assessor de la Dona del Consell Insular de Menorca.
Dilluns, dia 25 de novembre, a l'entrada de l'institut es va col·locar una pancarta, realitzada per alumnat de 3r d'ESO, per conscienciar sobre aquesta xacra que any rere any s'emporta la vida de nombroses dones i deixant òrfenes multituds d'infants. A més, totes les aules de l'institut van tenir a la seva porta d'entrada un lema de sensibilització. Com a gest simbòlic, la comunitat educativa va portar un llaç violeta. Aquestes activitats es van organitzar conjuntament amb la Comissió de Medi Ambient.
Finalment, ahir dimarts, tot l'alumnat de 3r i 4t d'ESO i el de 1r de Batxillerat va assistir a l'obra de teatre documental sobre el consentiment SI SI SI, al Teatre des Born. Una obra, optimista i commovedora, que parla de forma clara sobre el desig i el consentiment des de la llibertat de cadascú.
Comissió de coeducació
Divendres, dia 29 de novembre, vam celebrar el mercat d'intercanvi, donant una segona vida a tot allò que ja no fem servir. Reutilitzem allò que els nostros companys i companyes ja no volen.
El passat dilluns, 18 de novembre, el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, va lliurar els Premis a l'Esforç i a l'Excel·lència Acadèmica del curs 2023-2024 a 53 alumnes de Menorca, entre els quals es trobaven 8 alumnes del nostre centre: Aina Camps Juaneda, Teresa Comellas Camps, Laia Comellas Vilafranca, Clàudia Fedelich Bosch, Oliver Xavi Juaneda Peacock, Ingrid López Álvarez, Amanda Moreno Fernández i Mariona Taltavull Piris.
El reconeixement distingeix l'esforç, la superació personal i l'excel·lència acadèmica, i tota la nostra comunitat educativa els hi vol donar l'enhorabona i encoratjar-los per a seguir endavant!
La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, juntament amb la Conselleria d’Educació i Universitats del Govern Balear i el Departament de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació del Consell Insular de Menorca han lliurat aquest dijous, 14 de novembre, els guardons i certificats de participació del Programa de Centres Ecoambientals 2023-2024. El nostre centre forma part dels 13 centres que han rebut el reconeixement pel seu compromís i participació.
L’objectiu del programa és integrar l’educació ambiental dins la vida quotidiana dels centres educatius de les Illes Balears. La iniciativa ofereix suport als centres per crear plans de treball que fomentin el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat, incorporant-los en els currículums i els programes d’estudi propis. Al començament de cada curs, es presenta la proposta ambiental, a partir de la qual s’estableixen els objectius a treballar i es defineix un pla d’acció clar per assolir-los. Els eixos temàtics principals establerts per a aquest curs han estat biodiversitat, energia, canvi climàtic, residus i aigua. Els centres també han desenvolupat altres temes secundaris, com el consum responsable i els relacionats amb la mobilitat.com, el consum responsable, hort i jardí, biodiversitat i mobilitat.
Més informació a la pàgina web del Consell Insular de Menorca