AULA D'ESTUDI DEL PUNT JOVE

Aula estudi Punt JoveDes del servei municipal de joventut han posar en fucionament l'aula estudi. Aquest espai pot ser utilitzat individualment o també per a realitzar treballs en grup i es pot comptar amb l’accés al wifi. És un espai tranquil, tot i que també es fomenta el treball col·laboratiu.

PROJECTE "WHAT'S UP! COM VAS DE SALUT MENTAL?"

Durant la pandèmia han augmentat les alteracions del comportament, la son o l'alimentació en els joves, també han generat entre ells més addicció a les pantalles, dificultat de concentració, aïllament i fins i tot han pujat les conductes autolítiques i els pensaments suïcides. El projecte «What 's Up! Com vas de salut mental?», preten ajudar als estudiants a expressar obertament i sense por les seves emocions.

Aquesta iniciativa de sensibilització sobre salut mental en l'àmbit educatiu balear va funcionar el curs 2020-2021 al nostre centre i aquest dijous vam acollir l'acte inaugural del projecte per al curs actual, en el qual es va donar a conèixer l'experiència de l'any passat i es van presentar les novetats, amb l'assistència d'activistes -persones que presten els seus testimonios-, d'Obertament Balears i Diego Riera, responsable d'Acció Social de CaixaBank a Balears.

Projecte Salut Mental1  Projecte Salut Mental5

Projecte Salut Mental2  Projecte Salut Mental3  Projecte Salut Mental4

UN ESTIU PER CRÉIXER 2021

Un Estiu per Créixer és un programa que ofereix als joves entre 14 i 17 anys l’experiència de participar en un entorn d’aprenentatge no formal durant el mes de juliol o agost, oferint un servei a una empresa, entitat, associació… del municipi, relacionat amb els interessos del jove.

La tercera edició d’Un Estiu per Créixer està organitzada pel Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca i compta amb el finançament del Ministeri de Sanitat. A més, es manté la col·laboració del Consell Escolar de Menorca i els centres educatius de secundària i tots els Ajuntaments de Menorca.

Un estiu per créixer 0

Un estiu per créixer 1 Un estiu per créixer 2 Un estiu per créixer 3

CAMPS DE VOLUNTARIAT DE L'IBJOVE, ESTIU 2021

Camps de voluntariatCom cada any des de l'Institut Balear de la Joventut s'han organitzat camps de voluntariat per a joves de 16 a 30 anys en coordinació amb la resta de comunitats autònomes.

S'han preparat vuit projectes que treballen la igualtat de gènere, el suport a col·lectius amb necessitats especials i la recuperació del patrimoni.

Més informació aquí.