SANT JORDI AL QUADRADO: LA LLEGENDA QUE HA DURAT CINC DIES

Vet aquí unes persones que tenien un projecte de Dinamització lingüística, i per fer honor a la seva denominació es van plantejar una llegenda de dracs i roses, que fos dinàmica, però tan dinàmica com ho pot ser la pròpia vida amb el devenir dels dies.

Les cavalleres d’aquest projecte van comentar les seves propostes i al final, una munió de persones arribades de diferents departaments i especialitats es van unir a una causa tan noble, que no era ni més ni menys que rendir homenatge als llibres.

Aiii!, els llibres, aquests objectes que ens fan somiar, viatjar, i sobretot, parlar d’ells... de tal manera que no només aprofundim en les nostres emocions, sinó també en les d’aquelles persones que han compartit la nostra lectura.

Llibres de diferents extensions, formats, colors, temàtiques, estils i llengües, llibres que ens permeten viure tal varietat d’experiències com les que han vivenciat les persones de la comunitat del nostre centre.

I així és com s’ha pogut gaudir de recomanacions literàries i de microrelats ben interessants escrits pels alumnes. Amb la col·laboració valuosa del departament de Música, s’ha fet possible la combinació de poemes amb notes precioses i fer una mica més festiva aquesta llegenda.

Cavallers i cavalleres de batxillerat també han emprat la riquesa i el registre del llenguatge per a representar una obra de teatre i l’alumnat de 2n d’ESO s’ha emportat una part ben lúdica en poder gaudir d’un Bingo de paraules.

Per poder allargar la vida dels llibres, s’ha realitzat un intercanvi de segona mà en el qual han participat alumnes i professorat i ha estat ben polit veure la il·lusió en els ulls dels “cercadors de llibres” quan trobaven algun petit tresor per emportar-se a casa.

I per fer palesa la riquesa i diversitat del llenguatge i de les paraules, independentment de la llengua en les quals estan escrites, professorat de castellà, francès, alemany, català i anglès, juntament amb altres alumnes ben valents, van amenitzar els patis amb la lectura de poemes.

El nostre drac, vençut amb lletres i no amb espases, potser no ens ha emplenat l’institut de roses, però si de companyerisme, alegria compartida i la sensació d’estar defensant el valor dels llibres, malgrat el pronòstic catastròfic a què ens enfrontem actualment quan s’afirma que algun dia desapareixeran.

Benvolgudes cavalleres, benvolguts cavallers, el drac de la tecnologia no podrà guanyar mai si s’enfronta a un poble disposat a rebel·lar-se.

Sant Jordi 2024 01Sant Jordi 2024 02

Sant Jordi 2024 05

 

 

 

 

 

Sant Jordi 2024 06bisSant Jordi 2024 07bisSant Jordi 2024 09bisSant Jordi 2024 10bis