ELS ALUMNES DE 4t ESO VIATGEN A OLIOLA

Dilluns els joves de 4t d'ESO van emprendre el viatge de final d'etapa a Oliola. De camí cap a Lleida, van fer una visita al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona.

A partir del segon dia, aventures de tot tipus: ràfting, barranquisme, escalada, tir amb arc... aquí una petita mostra de totes les activitats que han fet durant el viatge. Així com també, imatges mentre reposen i carreguen energies des de la casa de colònies l'Era, on han estat allotjats, ben devora el riu Segre.

Quina xalada!!

Viatge Oliona 4ESO 1 3

INTERCANVI ITÀLIA 1r BATXILLERAT

Intercanvi Itàlia grup2Més fotografies aquí

BASSANO

2n grup de 1r de batxillerat a Bassano. La nostra experiència d’intercanvi va començar dijous dia 27 d'abril, però vam arribar tant tard que només vam tenir temps -alguns-, de saludar a les famílies i anar a dormir.

El divendres ja va ser un dia ben intens, els nostres companys italians tenien classe i nosaltres vam partir en el tren de les 8:23 h cap a Venècia on vàrem fer pràcticament tot el dia fins a les 17 h. Allà vam poder descobrir la ciutat de mans de na Petra i n’Eleonorà (una antiga estudiant del Brocchi, l’institut al qual pertanyen els italians). Va ser un dia ben entretingut, alguns fins i tot van fer una volteta en góndola, un gelat… i vam començar a comprar alguns detallets per dur a casa. El capvespre del divendres el vam aprofitar per estar amb els italians i les seves famílies, ja que encara no havíem tingut temps per fer-ho i així va acabar el nostre primer dia a Bassano.

Dissabte els estudiants italians tenien classe i nosaltres vam partir a fer Rafting pel riu Brenta. Ufff!!, quina aigua més freda!, però que bé ens ho vàrem passar, vam gaudir com fillets petits. Al capvespre ja començava el cap de setmana i l’hem aprofitat per estar amb les famílies, passejar per Grappa, visitar Bassano i altres ciutats properes… vam acomiadar en Lluc i en Joan fins dilluns i vam compartir temps i aficions amb els italians.

Dilluns, que era dia de festa, els italians ens van preparar una gimcana per Bassano, per conèixer la ciutat, de la que vàrem gaudir, i vam acabar passejant per la vora del Brenta i compartint un dia de pícnic i de germanor.

Esteim tots molt bé i molt contents d’aquesta experiència tan enriquidora.

Llegeix més...

INTERCANVI ALUMNES DE 4ESO A VALENCE (FRANÇA)

Intercanvi França 2023 10

Més fotografies aquí

 

La setmana passada els alumnes de l'assignatura de Francès de 4t d'ESO van dur a terme la primera part de l'intercanvi amb Valence (França). Una experiència molt polida de la qual ens han explicat alguns detalls:

 

Llegeix més...

INTERCANVI VELO-BICI. CRÒNIQUES DEL VIATGE

Velobici març 2 05

Publicam la notícia de TV3 sobre una història de superació personal viscuda al Velo-Bici d'enguany.

CRÒNICA DE DIVENDRES DIA 24 DE MARÇ

Escrivim aquesta darrera crònica des del vaixell de camí cap a Menorca. El divendres ens vam aixecar amb sentiments oposats, de satisfacció per tot el que estàvem vivint, però sabent que el final de la primera part de l’intercanvi era a prop. En qualsevol cas, l’últim dia també va ser d’allò més intens.

El matí, abans de pujar cap a l’ermita de Farners, un grup d’alumnes ens van explicar que allà hi faríem una cursa d’orientació en grups de 4, i nosaltres els professors/es, històricament guanyadors d’aquest esdeveniment, seríem un dels 25 equips participants. A més, aquest any vam comptar amb l’ajuda de la noia més valenta del velobici, na Mariona, que ens va acompanyar durant part de la prova. Així, vam baixar de les velos i durant unes dues hores ens vam divertir d’allò més completant les 10 fites. Des d’aquí volem agrair als Aligots, professionals de l’entreteniment i curses d’orientació en espais naturals, que ens preparassin una prova tan entretinguda. L’equip guanyador no es sabrà fins que vinguin els gironins a Menorca, però us puc assegurar que els profes ho vam donar tot!!

Cap a les 13:30h i abans d’enfilar la davallada, ens vam fer la tradicional foto d’acomiadament sota un sol esplendorós. La davallada no va ser del tot tranquil·la i es van produir les últimes “derrapadetes” (hem acordat que a Menorca 5 lliscades de roda de la mateixa velo implicaran dia d’exclusió de ruta, i va en serio al·lots!!).
Després, ja a Santa Coloma, les famílies van convidar a tot el grup a un dinar d’agermanament i de comiat per celebrar l’èxit de la primera part de l’intercanvi.

Finalment, a les 17:00h va arribar el moment de fer els parlaments finals a l’institut, agraïments a les famílies per la seva generositat, agraïments als professors/es pel compromís i una sensació agredolça que allò s’acabava, però que en 6 setmanes hi tornàvem! Després, ja us podeu imaginar… les últimes fotos, besades, abraçades i llàgrimes; i més llàgrimes i més abraçades!

A les 18:00h i amb les velos ja carregades als camions vam fer el camí invers al que havíem fet una setmana abans, però segur que sent millors del que érem gràcies a les intenses experiències viscudes i la generositat de tantes i tants. I és que d’això va el velobici, de donar per rebre després; els al·lots i al·lotes intercanvien famílies, intercanvien velos a vegades, intercanvien anècdotes, intercanvien paraules, un clàssic sentir-los tota la setmana mentre vogam repetir les paraules que els fan tanta gràcia: migdiada (per xubec), esmorzar (per berenar), comiat (per despedida) i un llarg etcétera… us puc dir que les calces són les que creen més confusió! És per tots aquests detalls tan viscuts i sentits que el velobici Quadrado-Sta. Coloma de Farners va molt més enllà de ser un viatge escolar més.

De moment, dia 6 de maig ens veurem ben prest a l’estació portuària de Ciutadella per ser uns magnífics amfitrions!

Salut i Velo!

Llegeix més...