SANT JORDI 2023

Sant Jordi 2023 4La setmana del 17 al 21 d’abril es reprenien les classes després de les vacances de Pasqua. Afortunadament, unes flors plenes de lectures recomanades i tot un seguit d’activitats ens esperaven a alumnes i profes.

Aquest any per tal de celebrar Sant Jordi es van fer un seguit d’activitats en les quals van participar tots els nivells de l’ESO i Batxillerat. Des de recitals de poesia, concursos d’aforismes, lliurament de premis literaris i exposicions de punts de llibre a concerts de diversa índole.

El darrer dia, es va tancar la setmana literària amb un mercat d’intercanvi a l’estil del nostre conegut Green Friday, on tant l’alumnat com el professorat van poder intercanviar llibres. La participació va ser altíssima i les activitats van estar molt ben valorades per la comunitat educativa.

Sant Jordi 2023 2Sant Jordi 2023 1Sant Jordi 2023 3

Imatges de les flors (decoració de l’entrada) i del dia de l’intercanvi de llibres.
A la dreta es pot veure a la nostra companya, Carmen, llegint un fragment del Quixot.

SORTIDA A LA PLATJA 1r ESO

El passat dia 5 d’abril l’alumnat de 1r d’ESO va fer una sortida a Cala en Blanes per tal de passar un dia a l’aire lliure abans de les vacances de Pasqua.

Part de l’alumnat va dedicar una estona a recollir fems de diferents tipus de la platja i van compartir el seu malestar i impotència en comprovar que és molt necessari que tots ens impliquem en la conservació de les nostres platges i dels nostres espais naturals.

Es van omplir més de dues bosses de fem ben grans. Tant de bo aquesta situació no es cronifiqui al llarg dels mesos.

Neteja platja 1 CMA abril 2023Neteja platja 2 CMA abril 2023

 Alumnes de la CMA jove mentre recollien els fems

UN BOSC A L'INSTITUT

La CMA de l’IES Josep Maria Quadrado vol convidar a totes les persones que visiten el nostre centre a gaudir d’una representació del bosc mediterrani, que en realitat, hem muntat per a visibilitzar tres dates importants:

  • 28 de gener: Dia Mundial per la reducció de les Emissions de CO2
  • 3 març: Dia Mundial de la vida silvestre
  • 21 març: Dia internacional dels boscos

Per què un bosc al nostre institut? Perquè entenem que és un ecosistema ple de vida silvestre que fa una tasca imprescindible de neteja de la nostra atmosfera.

Per a nosaltres és un puzle on hi ha d’haver totes les peces i malauradament, i segons els darrers estudis, cada vegada és més freqüent trobar morts massives d’arbres o fins i tot, de boscos sencers. Això és degut a plagues, canvi climàtic i una nova generació d’incendis caracteritzats per la seva virulència.

Gaudim dels nostres boscos ara..., ja que d’aquí a uns anys, és molt probable que no siguin tal com els veiem.

Bosc CM 2

Bosc CM 3Bosc CM 5Bosc CM 4