JORNADES PORTES OBERTES VIRTUALS DE LA UIB

Portes obertes virtuals UIB 2022Els dies 1, 4, 5, 6, 7 i 8 d'abril de 2022, en horari de capvespre, la Universitat de les Illes Balears organitza les Jornades de Portes Obertes virtuals, perquè coneguis tota l'oferta d'estudis de graus universitaris que ofereixen.

Programació de les jornades aquí.

Més informació i inscripció a SeràsUIB.

 

MAREÒGRAF DELS ALUMNES DE TECNOLOGIA DE 1R DE BATXILLERAT

La setmana passada, amb els alumnes de 1r de batxillerat de tecnologia, vam anar a muntar el mareògraf del projecte VENOM, posant fi així al projecte que es va iniciar fa 2 cursos amb alumnat de batxillerat d’aquella promoció i que, malauradament, no es va poder acabar per causa de la COVID-19.

Es tracta d’un aparell de mesura autònom que enregistra el nivell de la mar cada minut i servirà per fer un estudi més extens de les marees i rissagues que es produeixen a la mediterrània i la seva relació amb altres fenòmens atmosfèrics.

El mareògraf es complementa amb un barògraf ubicat al mateix institut que enregistra la pressió atmosfèrica i la temperatura en els mateixos intervals que es fa la mesura del nivell de la mar.

Tant el mareògraf com el barògraf es basen en tecnologia arduino i han estat ensamblats i programats per l’alumnat de tecnologia durant aquests anys.

Aquest instrumental forma part de la xarxa del projecte VENOM (Variabilitat Espacial del Nivell de la mar en el Mediterrani Occidental - https://projectevenom.wordpress.com/), promogut per la Universitat de les Illes Balears (UIB), el Centre Oceanogràfic de Balears (COB-IEO) i l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA).

Per més informació podeu consultar la web https://secosta.wordpress.com/.

Cal destacar la col·laboració que en tot moment ens ha oferit el servei de Ports de les Illes Balears.

image 67158785image 67209217image 67212033image 67516929

LVIII OLIMPÍADA AUTONÒMICA DE MATEMÀTIQUES 2022

08003

Na NÚRIA MARTÍ TORRENT, el passat mes de gener, va assistir a la LVIII Olimpíada autonòmica de Matemàtiques organitzada per la UIB i va quedar en tercera posició. Els tres primers guanyadors participaran a la fase nacional que es realitzarà entre el 31 de març i el 3 d'abril de 2022, a la Universitat Internacional d'Andalusia, a La Rábida. Les primeres sis persones de la fase nacional representaran a Espanya a l'olimpíada Internacional prevista per al proper mes de juliol a Oslo (Noruega).

Enhorabona, Núria, et desitjam molta sort!

XVII OLIMPÍADA AUTONÒMICA DE BIOLOGIA 2022

08003

En GERARD MESQUIDA CASALÍ, el passat 28 gener, va assistir a la XVII Olimpíada autonòmica de biologia organitzada per la UIB i va quedar en tercera posició. Els tres primers guanyadors, divendres 11 de febrer, es van reunir amb la comissió avaluadora que els explicà el procediment per participar en la fase estatal a Oviedo del 31 de març al 3 d'abril. Vuit dels deu guanyadors d'aquesta fase representaran a Espanya en les olimpíades Internacional i Iberoamericana el mes de juliol.

Enhorabona i molta sort Gerard, serà una gran experiència!

PROVES D'APTITUD PERSONAL DELS GRAUS D'EDUCACIÓ INFANTIL I PRIMÀRIA

Proves PAPPROVES PAP DE CATALUNYA

Per accedir als graus en Educació Infantil i en Educació Primària de totes les universitats, públiques i privades, del sistema universitari català cal superar la prova d’aptitud personal (PAP) que consisteix en dos exàmens: el de competència comunicativa i raonament crític i el de competència logicomatemàtica.

Més informació aquí.

Matrícula a la prova del 7 al 15 de febrer de 2022 (enllaç matrícula).

 

PROVES PAP DE LES ILLES BALEARS

Per poder accedir als graus d'Educació Infantil i d'Educació Primària a la Universitat de les Illes Balears (UIB) has d'haver aprovat les proves d'aptitud personal (PAP_Edu).

Dia, hora i lloc

    • Fase escrita: 21 de maig de 2022 (matí)
    • Entrevista grupal: 28 i 29 de juny de 2022*
    • Lloc: campus de Palma, seus universitàries de Menorca i d'Eivissa i Formentera

  * S’ha d’haver lliurat la videopresentació entre els dies 13 i 16 de juny de 2022 per UIBdigital

Destinataris

    • Estudiants amb el batxillerat acabat o que l'acabin enguany
    • Estudiants amb el CFGS acabat o que l'acabin enguany
    • Estudiants procedents de sistemes educatius estrangers
    • Estudiants que accedeixen a la Universitat amb les proves per als més grans de 25 i 45 anys i l’accés per als més grans de 40 anys
    • Estudiants procedents d’altres graus universitaris

Matrícula

    • Del 25 al 29 d'abril de 2022 per UIBdigital

Informació d'interès

DIA OFICIAL DE LA MEMÒRIA DE L'HOLOCAUST I LA PREVENCIÓ DELS CRIMS CONTRA LA HUMANITAT

Diumenge 30 de gener es va fer un acte a Ciutadella per commemorar el Dia Oficial de la Memòria de l'Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat. Alguns alumnes de 2n de Batxillerat d'Arts Escèniques, Música i Dansa, van participar-hi. Na Paula Botella va llegir el manifest enviat com cada any per Amical Mauthausen, n'Ivan Vidal va interpretar un monòleg final de Charles Chaplin, a la pel·lícula El gran dictador, i un grup va interpretar Imagine de John Lennon, amb na Martina Criado com a solista. L'acte comptava també amb alumnat de l'Escola Municipal de Música. Va ser emotiu i va servir com a lluita contra tota forma d'intolerància i violència contra qualsevol grup de persones, i com a crida a la Pau i per despertar el millor de les persones.

Paula manifest  Ivan monòleg

Imagine holocaust 4  Imagine holocaust 5

Imagine holocaust 6