MENORCA - BASSANO - PADOVA, 2018-2019

CRÒNICA DE L'INTERCANVI AMB ITÀLIA (BASSANO). 1r BATXILLERAT

Ciutadella, 30 de setembre 2019

INTERCANVI CULTURAL I LINGÜÍSTIC IES JOSEP M. QUADRADO AMB LICEO G.B. BROCHI

La setmana passada, un grup d’alumnes de 2n batxillerat del nostre centre van rebre la visita d’estudiants del Liceo G.B. Brocchi de Bassano del Grappa, com a segona part de l’intercanvi on els menorquins van visitar Bassano l’abril de 2019.
Ha sigut una setmana plena d’emocions retrobades, sorpreses, caminades intenses pel camí de cavalls i sobretot una experiència cultural única. Gràcies a la participació de les famílies, els estudiants han conegut els nostres costums i gastronomia, a més de paisatges meravellosos com Cala Mitjana, Cala Fustam, Cala Escorxada, Binigaus, Fornells, Pregonda i far de Cavalleria. També han visitat el Castell de Sant Felip i el poblat de Torre d’en Galmés.
El bon temps i la millor companyia possible han fet que aquesta setmana hagi sigut fantàstica i que l’intercanvi , encetat amb l’IES JM Quadrado el curs 2017-18, s’hagi consolidat.

Fins l’any que ve!

           Bassano2019 1 Bassano2019 2

           Bassano2019 3 Bassano2019 4

CRÒNICA DE L'INTERCANVI AMB ITÀLIA (BASSANO I PADOVA). 1r BATXILLERAT

Dimecres 4 d'Abril de 2019

Avui dijous ens hem trobat tots a l'estació de de tren de Pàdua per anar cap a Ferrara. Hem fet una horeta dins el tren, molt agradable i còmode. L'arribada a Ferrara no és espectacular, camines per una avinguda llarga fins que de cop et trobes un Castell de compte, fortificat amb fossa i tot, l'hem ben visitat descobrint la grandària de les seves sales, plenes de frescos i pintures, i de les seves presons soterrades, on hi van tancar els seus amos, i on els van deixar morir de fam.
Hem dinat a un parc molt gran, ple de grans arbres i de corbs negres que no deixaven de cridar.
Abans de tornar a l'estació hem passejat pels carrers i avingudes del la ciutat, però ha quedat deslluït per la pluja fina que no aturava de caure.
La visita a una gelateria especialment recomanada per les professores Sara i Valentina ha fet les delícies de tothom.
Ben contents hem tornat cap a Pàdua per a acabar la jornada en companyia dels amics i famílies.
A Bassano ens hem aixecat amb un cel ben gris i quatre gotes que van a més, però no serà açò el que ens faci aturar. Avui toca agafar «es correu» i anar a Asiago. Ens posam en marxa ben animats i de camí contemplam el paissatge de muntanya: pins, avets,...

Són les 9:30 i hem arribat al palau de gel. Un cafenet calentet i ens posam les botes (les de patinar).

Els qui en sabem poc o gens ens col·locam a una fila i ens mostren a moure'ns per damunt el gel. Qui més qui manco fa qualque escena .... però la majoria patinam com si ho haguessim fet tota la vida. Entre jocs, riures , qualque caiguda, passam dures hores de dalt de tot!!!

Són les dotze i fa un parell d'hores que no atura de caure aigua: la que tocava avui i la que no va caure ahir. Així que decidim que anam directament a l'agroturisme que hi ha a pocs quilòmetres i allà estarem calentets i secs.

Un bon menjar, pasta evidentment, i una bona tertúlia ens fan oblidar del «mal» temps. Llàstima que no poguem anar a fer una passejada per enmig del bosc.... Au, decidit, tornam a Bassano.

De camí, uns feim una xalada dins el bus, jugam a cartees, escoltam música, altres feim un xubequet,.... i «es sol surt ... !!!». Per poc temps... Arribam a Bassano i torna a amollar... I què? Ens és igual. Au, tots en grup a fer una volta pel centre del poble. Demà serà un altre dia. Coneixerem Vènecia. Com diuen per aquí, «ci vediamo domani»

 

Demà toca Venècia...

Llegeix més...