SANTA COLOMA. 20 DE MARÇ DE 2018

IMG 20180320 144046Dimarts 20 de març

Comença la primavera, però a Santa Coloma els del velobici no parem.

Tot i el cansament del primer dia, a les 8 del matí, amb un fred que pela, tots puntuals a l’Institut de Santa Coloma de Farners. Tot i el fred inicial, a mitjan matí ha sortit el Sol i ens ha fet un dia meravellós, hem tingut molta sort (perquè ens han dit que a Menorca plovia i feia vent).

Un grup d’al·lots i al·lotes gironins ens expliquen la ruta de Les ermites i comencen les preocupacions. La ruta d’avui és una de les més complicades, ja que s’ha de pujar a l’Ermita i el Castell de Farners, al Monestir de Sant Pere Cercada i Argimon. A més a més d’explicar el recorregut de la ruta ens expliquen el romànic, les suredes, explotació del suro, l’explotació forestal i el MAT (torre d’alta tensió).

Passada l’explicació comencem a agafar les velos, les revisem i engreixem i ja estem apunt per marxar.

Llegeix més...

SANTA COLOMA. 19 DE MARÇ DE 2018

IMG 20180319 220037 291p

Dilluns 19 de març: comencem a vogar

Després de passar el diumenge amb les famílies i els companys, era hora de preparar les velos i començar a vogar.

Vàrem començar el dia ben prest, ja que hi havia moltes coses a fer. A les 8:00 ja estàvem a l’Institut preparats per fer la primera ruta.

El primer que vàrem fer va ser reunir-nos a la sala polivalent, on el grup encarregat de la ruta ens va explicar les característiques de la comarca de La Selva i la ruta que realitzaríem durant el dia. Acabada la presentació, foto de família, posada a punt de velos i sortida.

Sortíem de l’Institut de Santa Coloma en direcció a Brunyola, i de camí ens aturàrem a un camp d’avellaners on ens explicaren el cultiu de les avellanes i ens van deixar fer un tast (ja hi havia gana). Després d’aquesta petita aturada vam seguir fins a Bunyola, poble on ens vam aturar a berenar.

Amb les energies carregades ens tornarem a posar en marxa en direcció al Volcà de la Crossa, seguint el curs del riu Onyar per camins coberts de fulles caigudes dels arbres de les vores.  Arribats al Volcà de la Crossa, la visita va ser molt breu perquè els pares i mares ens esperaven amb una paella al pavelló de Sant Dalmai per dinar. La paella va ser un èxit i just acabar de dinar els alumnes varen aprofitar el temps lliure per jugar i seguir coneixent-se.

Damunt les 15:00 vàrem tornar a agafar les velos per iniciar el darrer tram de ruta, el qual passava per Vilobí d’Onyari i acabava un altre cop a Santa Coloma.

SANTA COLOMA. 17 DE MARÇ DE 2018

IMG 20180319 084141pDissabte 17 de març: comença l’aventura

Portàvem mesos i mesos entrenant-nos i esforçant-nos i finalment… EL VELOBICI.CAT JA ÉS  AQUÍ!!

Carregats com a someres i plens d’il·lusió ens trobàrem a les 8:30 al port de Ciutadella, amb les velos preparades apunt d’embarcar.

Encara que les previsions no eren del tot favorables, vàrem tenir molt bona mar i el vaixell no es va moure gaire, però el viatge va ser ETERN. Vam tenir temps per tot: jugar a cartes, cantar (o destrossar cançons), dibuixar, veure el pont de comandament, corregir i algú va intentar estudiar.

Vam arribar a Barcelona abans de l’hora prevista, però el viatge encara no havia acabat. N’Ignasi ja ens esperava i, baix la pluja, carregàrem les velos, pujàrem al bus i cap a Santa Coloma de Farners.

Les dues hores en bus també és van fer molt llargues, però tantes hores de viatge varen valer la pena. L’arribada a Santa Coloma va ser una bogeria d’emocions, nervis i crits. Semblava que gironins i menorquins fóssim amics de tota la vida.

Com ja és tradició, els gironins ens van rebre a l’institut de Santa Coloma, on es va fer l’acte de benvinguda: emparellaments, entrega de mallots i sopar. Per acabar el dia, cada alumne va marxar amb la seva família per passar el cap de setmana i preparar-se per dilluns.