MENORCA. DIVENDRES I DISSABTE 6 I 7 DE MAIG

vb16Divendres, 6 de maig. (Aquesta l’escrivim en menorquí)
Avui és es darrer dia. Els al·lots mos demanen si es poden quedar uns dies més. I noltros deim que “cap problema, si a ca teua et deixen i aquesta família no et fa fora...” . ara comencen a veure es final i estan una mica nerviosos.
Es dia s’ha aixecat amb una mica d’aigu, res que mos impossibiliti de sortir.
Els alumnes guia han fet molt bé sa seua feina i mos han explicat aquests temes: “Clima i contaminació de la mediterrània”, “Geologia de Menorca”, “Explotació ramadera” i “Camí de Cavalls”. Ho han fet molt bé i han rebut un fort aplaudiment.
Hem esperat que arribés sa policia per treure’ns de Ciutadella i hem enfilat es Camí Vell (com es primer dia). Un cop recorreguts 6 quilòmetres hem entrat a sa finca de Son Camps per sortir al cap d’una estona a sa carretera general de Maó. Aquí hem esmitjat es grup per motius de seguretat i evitar anar tots seixanta per una carretera molt transitada. Hem exigit moltíssima prudència i ordre per recórrer es tram de carretera i mos han fet cas, ho han fet molt bé i mos hem reagrupat una mica més endavant, fora de sa carretera i a punt d’enfilar cap al Pilar, una platja del nord de Ciutadella totalment recomanable pels amants de les caminades i dels paisatges espectaculars.

Llegeix més...

MENORCA. DIJOUS 5 DE MAIG

kayacAvui la jornada començarà allà on vam acabar ahir, la Mola, a l’altra punta de l’illa. Farem una cursa d’orientació dins la fortalesa.
La Mola és una fortalesa militar del segle XIX que va fer construir la reina Isabel II per protegir la bocana del port de Maó. Uns anys abans els espanyols van enderrocar el castell més imponent d’Europa que hi havia a l’altra riba del port. El van enderrocar perquè els anglesos no el tornessin a conquerir. Els anglesos els van amenaçar que si no construïen una defensa del port es tornarien a fer amb el domini de l’illa. El segle XVIII va ser molt convuls a nivell europeu i Menorca era moneda era moneda de canvi de tots els tractats de pau.

Llegeix més...

MENORCA. DIMECRES 4 DE MAIG

IMG 20160504 123028Dimecres, 4 de maig.
Les nostres previsions han resultat del tot infundades i errònies. Sembla que la vetllada va ser llarga. Els que estàvem cansats érem nosaltres (professors) i ens vam dormir de cop.
Avui matí a 2/4 de 8 hem tocat diana i tothom s’ha aixecat però no s’han despertat fins al cap d’una estona llarga. Ens esperava un esmorzar espectacular amb pastes i panets de El Diamante, la pastisseria més antiga de Ciutadella.
Hem recuperat el ciclista malat d’ahir i n’hem perdut un altre perquè no es trobava bé. Mal de cap, cansament, sol, son,...
Els alumnes guia d’avui han fet les seves presentacions: El Port de Maó, Menorca anglesa, els aqüífers de Menorca,...

Llegeix més...

MENORCA. DIMARTS 3 DE MAIG

IMG 20160504 120748Dimarts, 3 de maig. Ruta combinada.
Avui matí els nostres nois s’han presentat a l’institut amb una mica de coloret. Les hores de ruta d’ahir han fet el seu efecte. Avui només érem 30, hi ha hagut una baixa, res greu.
La ruta d’avui ens ha de portar pel nord de l’illa, un paisatge totalment diferent a la ruta d’ahir.
Hem anat en bus fins a Addaia i allà ha començat la ruta. Les bicicletes les teníem dins el camió des del dia abans i estaven esperant en el punt de sortida. Es preveu calor i vent tot el dia així com també avaries mecàniques per falta de manteniment.
La primera parada del dia l’hem fet a la finca de Mongofre després d’haver passat per les salines de Mongofre que ens han ofert unes fotos molt maques i un paisatge molt verge.
Mongofre és una finca d’un mecenes Barceloní, el senyor Fernando Rubió, de mare menorquina que va fer fortuna amb uns laboratoris farmacèutics i que va crear una fundació. Aquesta finca està situada dins el parc natural de s’Albufera des Grau i la casa del propietari està plena d’objectes pintorescos.

Llegeix més...

MENORCA. DILLUNS 2 DE MAIG

IMG 20160502 112041Nosaltres no ho hem notat però avui a Madrid fan festa.
El dia s’ha aixecat núvol i ventós, comencem bé. A les 8 tothom a l’institut com un clau per començar en serio la part menorquina del velo-bici.
Em començat amb unes quantes indicacions sobre la circulació amb velo pels camins de Menorca que es resumeixen amb poques paraules: Respecte per l’entorn i per les persones que en fan ús.
Els alumnes guia han començat la seva feina fent les presentacions dels temes del dia. Ens han explicat “Els barrancs del sud de l’illa”, “Visita per Ciutadella”, “La importància dels sistemes dunars a les platges de Menorca” i “La festa de Sant Joan” amb vídeo inclòs.
Ens ha fet una visita en Vincent, un dels professors holandesos que van iniciar aquesta aventura de l’intercanvi amb el Josep Maria Quadrado abans que nosaltres i que ara està de vacances amb la seva família. Els ha dit als nois que tinguessin els ulls ben oberts, que gaudissin de la companya i de l’entorn i que Menorca és massa bonica per deixar passar aquesta oportunitat que brinda el velo-bici. Ho ha dit en anglès, molt a poc a poc i el missatge ha arribat perfectament.

Llegeix més...