IV MINIOLIMPÍADA DE FILOSOFIA

08130L'alumne JOSEP ANGLADA ANGLADA de 4t ESO com a participant de la IV Miniolimíada de Filosofia convocada per la Universitat de les Illes Balears i adreçada als alumnes de tercer i quart d'ESO, ha estat PRIMER finalista en la categoria de "Dilema Moral"

Aquí podeu llegir el seu treball premiat.

Enhorabona, Josep!!

EN SALEK VISITA L'ALUMNAT DE 4t D'ESO

Foto Salekp

És en Salek Brahim Alí i és sahrauí.
En Salek ha volgut compartir amb tot l’alumnat de 4t d’ESO el fet de ser un clar ambaixador de la causa sahrauí que sempre serà una causa justa: els sahrauís volen tornar al seu país i volen retrobar-se, després de 43 anys, amb tots els que estimen i que van quedar als territoris ocupats.
Gràcies Salek per fer-nos comprendre un poc més el problema dels campaments sahrauís i de deixar-nos compartir la teva valenta experiència.
Els alumnes del Quadrado, segur, encara no vos han oblidat!!!

HISTÒRIES AMB VALORS

Durant el darrer trimestre, l'assignatura de Valors Ètics a nivell de 3r d'ESO ha girat al voltant d'un projecte de final de curs: la creació d'un video amb un missatge ètic. L'alumnat s'ha ajuntat en grups de 7-8 alumnes i han començat l'experiència creativa des de zero, tot i que sempre han comptat amb l'ajuda del seu professor. Llavors, han anat creant una història amb uns personatges ben definits, la qual han fragmentat en escenes i han bastit amb atrezzo i altres elements de caracterització. A partir d'aquí, han anat filmant les diferents escenes amb els mitjans tècnics que cada grup ha pogut disposar i, finalment, han procedit a l'edició i el muntatge del curt. L'opció d'afegir-hi música ha estat del tot encertada en alguns grups.
    La visualització dels projectes s'ha fet amb el grup classe i, amb l'ajuda d'una graella, cada alumne/a ha avaluat els projectes dels altres companys/es, juntament amb el professor. La veritat és que la gran majoria de projectes són mereixedors d'una bona nota i mostren la sinceritat, l'empatia, la solidaritat i molts altres valors que el nostre alumnat porta a dins i sap manifestar. A tall d'exemple, podeu visualitzar aquí el video que ha tingut millor acollida, resultat de prendre's la feina de manera seriosa i de ser conscient en tot moment del que s'està fent i d'allò que es vol dir.