ALUMNES PREMIATS

MEDALLA D'OR AL BALEARSKILLS 2023

Els passats 4 i 5 de maig es varen celebrar els BalearSkills '23 a l'IES Pasqual Calbó en la modalitat de Refrigeració i Aire Condicionat. Els BalearSkills són la competició per excel·lència de l'alumnat de Formació Professional on un alumne/a de cada centre competeix contra altres alumnes on s'imparteixen els mateixos estudis.

El representant de l'IES Josep Maria Quadrado era en Ferran Martínez Salas, alumne de 1r de GM d'Instal·lacions Frigorífiques i Climatització. En Ferran va competir contra altres alumnes que representaven l'IES Isidor Macabich d'Eivissa, l'IES Politècnic de Palma i l'IES Llucmajor de Mallorca.

En una prova d'habilitats consistent en muntar, provar i posar en marxa una instal·lació de climatització domèstica en Ferran va ser el qui millor puntuació va obtenir en un final molt ajustat.

El jurat format per professorat del cicle del nostre centre i per diversos professionals del sector varen destacar la igualtat i la bona pràctica de tots els participants. Com a guanyador dels BalearSkills '23 en Ferran serà qui representarà a les Balears al campionat nacional SpainSkills '24.

Enhorabona, Ferran!!

skills medalla 2023

Més fotografies...

ALUMNES DE 4t ESO PARTICIPAN AL PROGRAMA I-EMPRÈN JOVE

Els projectes emprenedors 'Flytrash' i 'Desco Menorca' desenvolupats per alumnes de 4t d'ESO d'IAEE han participat dia 4 de maig a l'acte de presentació dels grups finalistes del programa i-emprèn jove 22/23, dut a terme a Palma de Mallorca. Amb aquest programa, desenvolupat per la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica i l'Institut d'Innovació de les Illes Balears, amb el suport del professorat i un consultor extern, els alumnes s'han convertit en emprenedors i han creat i gestionat les seves pròpies empreses.

L'acte ha finalitzat amb l'entrega de premis que reconeixen i donen visibilitat als projectes més innovadors, treballats i estructurats. El projecte 'Flytrash' ha estat guanyador d'un segon premi valorat amb 500 €.

Enhorabona!

IAEE 2023 1IAEE 2023 2

IAEE 2023 4IAEE 2023 5

IAEE 2023 3

Podeu conèixer amb més detall els projectes a través de les seves pàgines web:

Flytrash

Desco Menorca

MEDALLA DE PLATA A LES OLIMPIADES DE FÍSICA

Jan Cardell Moll, estudiant de 2n de batxillerat del nostre centre, ha obtingut la medalla de plata a les 34 Olimpíades de la Societat Espanyola de Física. La motivació, l'interès, la curiositat i les ganes d'aprendre més, l'han impulsat a ampliar els coneixements més enllà del currículum oficial. La medalla de plata és el millor reconeixement a tot aquest esforç i a la feina ben feta.

Enhorabona i molts èxits, Jan!

Notícia diari Menorca Olimpíades de Física Jan Cardell

CONCURS D'AFORISMES JOAN FUSTER

IMG 20230324 125108Com una de les activitats del projecte de dinamització lingüística, tot l'alumnat de 1r de batxillerat del nostre centre va participar al Concurs d'Aforismes Joan Fuster, organitzat per la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears en el marc de les activitats del 2022, l'Any Joan Fuster. Cada alumne/a va participar amb un màxim de cinc aforismes acompanyats de vídeos curts. D'entre tot l'alumnat, el jurat de l'institut, format pels professors Antoni Vinent, Pilar Gener, Joan Pere Amengual i Sergi Cleofé, van escollir deu finalistes, els quals van concursar en l'àmbit insular per Menorca. Llavors, d'entre tots els participants de Menorca, dues alumnes de 1r de Batxillerat A van ser guardonades en la modalitat de batxillerat:

- IRENE FERNÁNDEZ CASASNOVAS, qui va obtenir el 1r premi consistint en un viatge al País Valencià per visitar alguns espais relacionats amb la figura de Joan Fuster.

- JANA GENER LÓPEZ, la qual rebé el 2n premi consistint en un lot de llibres i entrades per al cinema.

El passat divendres 24-3-23 les dues alumnes guardonades van anar acompanyades pel professor Sergi Cleofé a rebre sengles premis a la Delegació Territorial d'Educació de Maó. Els en van fer el lliurament la directora general de política lingüística, Sra. Beatriu Defior, el delegat insular d'educació, Sr. Joan Marquès i la comissionada de l'Any Fuster, Sra. Josefina Salord.
Volem felicitar a aquestes dues alumnes i animar-les que segueixin escrivint.

Enhorabona!

IMG 20230324 124820IMG 20230324 124858

 

RECONEIXEMENT A L'ESFORÇ I RENDIMENT ACADÈMIC

Tres alumnes de 4t ESO del curs 2021-22, Fiorenza Abigail Botteri la Cruz, Noa Moll Cortés i Thalia Pascual Benejam, van ser distingides el passat 14 de desembre per la Conselleria d'Educació i Formació Professional amb els Premis a l'esforç personal i al rendiment acadèmic excel·lent. Aquests premis tenen com a objectius principals potenciar la millora dels resultats acadèmics i reconèixer l'esforç com a estímul que propiciava la motivació per als estudis i la formació personal, a més de valorar el rendiment acadèmic excel·lent. L'acte de lliurament tingué lloc a la Sala Multifuncional des Mercadal, amb la presència del conseller d'Educació i Formació Professional, Sr. Martí March. L'acte es va cloure amb una excel·lent actuació musical de Teresa Yuhua Salord Genestar, alumna de 4t ESO del nostre centre i de 4t de piano del Conservatori Professional de Música de Menorca, que cursa amb el Programa d'Ensenyaments Integrats (PEI).

La nostra enhorabona a Fiorenza Abigail, Noa i Thalia pel seu reconeixement públic a l'intens esforç realitzat durant els quatre cursos de l'ESO, i a Teresa Yuhua per la seva actuació.

Foto premi esforç diari Menorca 1Foto premi esforç diari Menorca 2

Foto premi esforÇ diari Menorca

Fotos de Gemma Andreu del Diari Menorca

Aquí podeu llegir la notícia publicada al Diari Menorca digital.

1r CONCURS DE NOVES NARRATIVES DEL FONS MENORQUÍ DE COOPERACIÓ

Marina Barceló, alumna del Quadrado, ha guanyat el 1r premi del Concurs de noves narratives per un món millor convocat pel Fons Menorquí de Cooperació.
El jurat va ressaltar la qualitat i l'originalitat de la narració, les descripcions potents de la distopia que compleix els objectius del Fons.

David Sabater i Michael Arias de l'IES M. Àngels Cardona han guanyat el 2n premi i la menció especial.

Premi FMC 1Premi FMC 2Premi FMC 3