OLIMPÍADA DE BIOLOGIA 2020

Blanca Triay

Blanca Triay Carretero de 2n de batxillerat ha participat a la quinzena edició de l'Olimpíada de Biologia, on ha aconseguit el millor resultat de Menorca. El concurs ha comptat amb la participació de 124 alumnes de 43 centres de les Illes Balears. Per illes hi han participat 88 alumnes de 27 centres de Mallorca, 17 alumnes de 5 centres de Menorca i 19 alumnes de 6 centres d'Eivissa i Formentera.

Enhorabona Blanca!

 

CÈL·LULES EUCARIOTES

Aquest segon trimestre, els alumnes de primer d’ESO han observat cèl.lules eucariotes animals i vegetals. Volem compartir amb tots voltros dues imatges amb les millors preparacions elaborades pels alumnes de 1r ESO C, D i E juntament amb els alumnes que les han fet.
Enhorabona Ale, Jonnhy, Marc i Pere!

IMG 9913p    IMG 9972p

IMG 9868p    IMG 9905p

EXCURSIÓ DE BIOLOGIA A CALA PILAR

Els alumnes de Biologia i Geologia de 4t d'ESO van assistir el passat dia 12 a una activitat del Consell Insular al lloc d'Alforí de Dalt i a la cala del Pilar.

Els educadors ambientals ens van explicar les particularitats de l'alzinar que ocupa la zona, que habita sobre les dunes que s'endinsen més de tota l'illa. També ens van mostrar diverses espècies com una mostra de la biodiversitat dels diferents ecosistemes que hi trobem, fent especial incís a una planta tan especial com és la posidònia.

Un cop arribats al Pilar, i malgrat la tramuntanada que feia, vam poder recollir 5 bosses de residus (principalment plàstics), que posteriorment vam analitzar i classificar segons el seu origen i el temps que requereix per degradar-se. I vam reflexionar sobre la problemàtica que suposen els microplàstics per al nostre ambient i la nostra salut.

4

1

2

3

OLIMPÍADA DE BIOLOGIA

xavier p

Donam una efusiva enhorabona al nostre alumne, Xavier Faner Capó, que ha resultat segon classificat a la fase autonòmica de l'Olimpíada de Biologia.

La prova constava de 70 preguntes teòriques  (més 10 preguntes reservades en cas d'empat) i un supòsit pràctic, amb el qual s'avaluava l'alumne sobre continguts de l'assignatura de Biologia tant de 1r com de 2n de Batxillerat.

 Els guanyadors  de l'Olimpíada han estat:

- Primer premi: Margalida Perelló Roig, de l'IES Mossèn Alcover, de Palma (86 punts)
- Segon premi: Xavier Faner Capo,  d l'IES Josep Maria Quadrado, de Ciutadella (84 punts)
- Tercer premi: Gori Camps Tomás de l'IES Damià Huguet, de Campos (81 punts).

Llegeix més...

BARRANCS

Image En motiu de l'intercanvi amb el centre Oscar Romero d'Holanda els alumnes de 3r d'ESO han elaborat aquesta presentació sobre els barrancs de Menorca.

 

.