UN ESTIU PER CRÉIXER 2021

Un Estiu per Créixer és un programa que ofereix als joves entre 14 i 17 anys l’experiència de participar en un entorn d’aprenentatge no formal durant el mes de juliol o agost, oferint un servei a una empresa, entitat, associació… del municipi, relacionat amb els interessos del jove.

La tercera edició d’Un Estiu per Créixer està organitzada pel Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca i compta amb el finançament del Ministeri de Sanitat. A més, es manté la col·laboració del Consell Escolar de Menorca i els centres educatius de secundària i tots els Ajuntaments de Menorca.

Un estiu per créixer 0

Un estiu per créixer 1 Un estiu per créixer 2 Un estiu per créixer 3

CAMPS DE VOLUNTARIAT DE L'IBJOVE, ESTIU 2021

Camps de voluntariatCom cada any des de l'Institut Balear de la Joventut s'han organitzat camps de voluntariat per a joves de 16 a 30 anys en coordinació amb la resta de comunitats autònomes.

S'han preparat vuit projectes que treballen la igualtat de gènere, el suport a col·lectius amb necessitats especials i la recuperació del patrimoni.

Més informació aquí.

INICIATIVA PROCARE

Des del grup de recerca Nutrició i Salut Mental (NUTRISAM) de la Universitat Rovira i Virgili es porta a terme la INICIATIVA PROCARE, que té com a objectiu proporcionar estratègies d’afrontament pels adolescents (12-18 anys) amb risc de patir problemes emocionals, com l’ansietat o la depressió.

La família i l'adolescent poden emplenar uns qüestionaris on-line (bit.ly/procareURV) sobre aspectes emocionals i conductuals. El termini per realitzar l'enquesta proposada finalitza el pròxim 23 de març.

Presentación Procare difusión

 Model carta famíliesModelo carta familias

TALLER PER ALS ALUMNES D'ESO ORGANITZAT PER LA UIB

La Universitat de les Illes Balears ha organitzat un taller per dia 23 de juliol de 2020, de 10 a 13 hores, dirigit als alumnes d'ESO.

 ESTRATÈGIES EFICACES PER APRENDRE A ESTUDIAR (en format virtual)

Diversos estudis i investigacions han demostrat que al voltant del 50 per cent dels estudiants fracassa en els estudis. Hi ha un elevat percentatge d'alumnes que presenten problemes d'aprenentatge perquè no tenen uns hàbits d'estudi correctes. Aquesta qüestió s'explica, almenys en part, perquè l'estudi requereix, a més dels factors psicològics implicats en tot procés d'aprenentatge, una tècnica o un mètode.

Els hàbits i, al seu torn, les tècniques d'estudi aconsegueixen que els alumnes aprenguin a estudiar eficaçment per obtenir un millor acompliment i rendiment acadèmic.

El taller que presentam s’adreça a enfortir el procés d'ensenyament-aprenentatge dels joves i adolescents, ajudant-los a adquirir bons hàbits d'estudi i a aprendre a estudiar eficaçment.

Més informació aquí.