SANT JORDI AL QUADRADO: LA LLEGENDA QUE HA DURAT CINC DIES

Vet aquí unes persones que tenien un projecte de Dinamització lingüística, i per fer honor a la seva denominació es van plantejar una llegenda de dracs i roses, que fos dinàmica, però tan dinàmica com ho pot ser la pròpia vida amb el devenir dels dies.

Les cavalleres d’aquest projecte van comentar les seves propostes i al final, una munió de persones arribades de diferents departaments i especialitats es van unir a una causa tan noble, que no era ni més ni menys que rendir homenatge als llibres.

Aiii!, els llibres, aquests objectes que ens fan somiar, viatjar, i sobretot, parlar d’ells... de tal manera que no només aprofundim en les nostres emocions, sinó també en les d’aquelles persones que han compartit la nostra lectura.

Llibres de diferents extensions, formats, colors, temàtiques, estils i llengües, llibres que ens permeten viure tal varietat d’experiències com les que han vivenciat les persones de la comunitat del nostre centre.

I així és com s’ha pogut gaudir de recomanacions literàries i de microrelats ben interessants escrits pels alumnes. Amb la col·laboració valuosa del departament de Música, s’ha fet possible la combinació de poemes amb notes precioses i fer una mica més festiva aquesta llegenda.

Cavallers i cavalleres de batxillerat també han emprat la riquesa i el registre del llenguatge per a representar una obra de teatre i l’alumnat de 2n d’ESO s’ha emportat una part ben lúdica en poder gaudir d’un Bingo de paraules.

Per poder allargar la vida dels llibres, s’ha realitzat un intercanvi de segona mà en el qual han participat alumnes i professorat i ha estat ben polit veure la il·lusió en els ulls dels “cercadors de llibres” quan trobaven algun petit tresor per emportar-se a casa.

I per fer palesa la riquesa i diversitat del llenguatge i de les paraules, independentment de la llengua en les quals estan escrites, professorat de castellà, francès, alemany, català i anglès, juntament amb altres alumnes ben valents, van amenitzar els patis amb la lectura de poemes.

El nostre drac, vençut amb lletres i no amb espases, potser no ens ha emplenat l’institut de roses, però si de companyerisme, alegria compartida i la sensació d’estar defensant el valor dels llibres, malgrat el pronòstic catastròfic a què ens enfrontem actualment quan s’afirma que algun dia desapareixeran.

Benvolgudes cavalleres, benvolguts cavallers, el drac de la tecnologia no podrà guanyar mai si s’enfronta a un poble disposat a rebel·lar-se.

Sant Jordi 2024 01Sant Jordi 2024 02

Sant Jordi 2024 05

 

 

 

 

 

Sant Jordi 2024 06bisSant Jordi 2024 07bisSant Jordi 2024 09bisSant Jordi 2024 10bis

ELS ALUMNES DE 4t ESO VIATGEN A OLIOLA

Dilluns els joves de 4t d'ESO van emprendre el viatge de final d'etapa a Oliola. De camí cap a Lleida, van fer una visita al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona.

A partir del segon dia, aventures de tot tipus: ràfting, barranquisme, escalada, tir amb arc... aquí una petita mostra de totes les activitats que han fet durant el viatge. Així com també, imatges mentre reposen i carreguen energies des de la casa de colònies l'Era, on han estat allotjats, ben devora el riu Segre.

Quina xalada!!

Viatge Oliona 4ESO 1 3

INTERCANVI ITÀLIA 1r BATXILLERAT

Intercanvi Itàlia grup2Més fotografies aquí

BASSANO

2n grup de 1r de batxillerat a Bassano. La nostra experiència d’intercanvi va començar dijous dia 27 d'abril, però vam arribar tant tard que només vam tenir temps -alguns-, de saludar a les famílies i anar a dormir.

El divendres ja va ser un dia ben intens, els nostres companys italians tenien classe i nosaltres vam partir en el tren de les 8:23 h cap a Venècia on vàrem fer pràcticament tot el dia fins a les 17 h. Allà vam poder descobrir la ciutat de mans de na Petra i n’Eleonorà (una antiga estudiant del Brocchi, l’institut al qual pertanyen els italians). Va ser un dia ben entretingut, alguns fins i tot van fer una volteta en góndola, un gelat… i vam començar a comprar alguns detallets per dur a casa. El capvespre del divendres el vam aprofitar per estar amb els italians i les seves famílies, ja que encara no havíem tingut temps per fer-ho i així va acabar el nostre primer dia a Bassano.

Dissabte els estudiants italians tenien classe i nosaltres vam partir a fer Rafting pel riu Brenta. Ufff!!, quina aigua més freda!, però que bé ens ho vàrem passar, vam gaudir com fillets petits. Al capvespre ja començava el cap de setmana i l’hem aprofitat per estar amb les famílies, passejar per Grappa, visitar Bassano i altres ciutats properes… vam acomiadar en Lluc i en Joan fins dilluns i vam compartir temps i aficions amb els italians.

Dilluns, que era dia de festa, els italians ens van preparar una gimcana per Bassano, per conèixer la ciutat, de la que vàrem gaudir, i vam acabar passejant per la vora del Brenta i compartint un dia de pícnic i de germanor.

Esteim tots molt bé i molt contents d’aquesta experiència tan enriquidora.

Llegeix més...

INTERCANVI ALUMNES DE 4ESO A VALENCE (FRANÇA)

Intercanvi França 2023 10

Més fotografies aquí

 

La setmana passada els alumnes de l'assignatura de Francès de 4t d'ESO van dur a terme la primera part de l'intercanvi amb Valence (França). Una experiència molt polida de la qual ens han explicat alguns detalls:

 

Llegeix més...