TALLER CRISPR/Cas9 - AMGEN TRANSFERCIÈNCIA

L'alumnat de Biologia de 1r i 2n de Batxillerat, el passat dilluns 5 de febrer va participar en un taller de Biotecnologia, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació en col·laboració amb la companyia biotecnològica AMGEN amb la finalitat de despertar vocacions en el camp de la biotecnologia i la genètica i millorar l'aprenentatge de les ciències, especialment la genètica i la biotecnologia, que es duen a terme als centres de secundària.
El taller va ser impartit per la investigadora predoctoral, Laura Jiménez Gracia, llicenciada en Ciències Biomèdiques. El seu camp de treball és la bioinformàtica, especialment l'anàlisi de dades dins de les àrees de genòmica i immunologia.

El taller va consistir en dues sessions; una primera sessió en línia on la investigadora explicà la seva trajectòria acadèmica, recerca actual i la base de la tècnica CRISPR i una segona sessió presencial on l’alumnat va haver de simular l'ús de CRISPR/Cas9 per, en un futur, poder corregir una mutació genètica del gen CFTR d’un pacient afectat per la fibrosi quística.

El taller va resultar força interessant i motivador. Va permetre un primer contacte amb tècniques de biologia molecular com l’electroforesi i CRISPR utilitzades en laboratoris de recerca i investigació.

El nostre més sincer agraïment a na Laura i a la Fundació. Iniciatives com aquestes inspiren i desperten vocacions!

Biotecnologia1

Biotecnologia2Biotecnologia3

Notícia publicada al Diari Menorca dia 6 de febrer de 2024