CRÒNICA DEL VIATGE A LA MASELLA DE 4t ESO

Dimarts dia 29 de març de 2022

El viatge començava dimarts de bon matí, damunt les 6:30h. Tots els alumnes i profes acompanyants ens vam trobar a la Plaça dels Pins per iniciar aquest viatge.
Tot el trajecte va anar segons les previsions i al migdia ja érem a l’estació d’esquí de La Masella per, després de dinar, provar-nos i ajustar el material que el dia següent hauríem d’utilitzar.
Damunt les 18h vam arribar a l’alberg a on en Jordi, el nostre monitor-guia, ens esperava per explicar-nos les activitats, horaris i demés i organitzar els 3 dies que ens esperaven dalt la muntanya. Després vam anar cap a les habitacions i conèixer el recinte. S’ha de dir que l’alberg “Campus Cerdanya” està força bé quant als espais i manteniment. Les habitacions estan ben equipades i és acollidor. El dia era fred i plujós i no va donar massa temps per anar a fer un volt per les afores, així que després de sopar vam fer una estona de “revetlla”, alguns van veure el partit de la selecció espanyola, i ens vam anar a dormir.

LaMasella 9

Dimecres dia 30 de març de 2022

Després d’una primera nit tranquil·la, ens vam trobar a les 8h per berenar i sortir cap a les pistes. Havia plogut tot el vespre (a l’estació havia fet neu) i s’esperava un dia una mica grisós.
A les 10:00h ja estem tots preparats a peu de pistes amb els monitors. Ens vam distribuir en grups de 8-10 alumnes i van començar les classes pràctiques per la primera presa de contacte amb el nou medi: aprendre a “fer cunya” per frenar, pujar pendents o aixecar-se en cas de caure amb els esquís posats, etc. Sobre les 13h vam aturar per anar a dinar. L’organització ens tenia preparats bocates calents de llom que vam devorar amb rapidesa. El dia es va anar aclarint i vam poder dinar a l’exterior.
Una hora després vam tornar a les pistes i vam començar a baixar la primera pista verda, pujant amb la cinta transportadora. Vam estar practicant fins les 16:30h, hora de tancament dels remuntadors.
Després de tornar el material al guarda-esquís que teníem reservat per nosaltres, vam tornar cap a l’alberg.
La tarda acompanyava i, després de la dutxa, va donar temps d’anar a fer una volta per Puigcerdà, anar a comprar articles de record, etc.
A les 21h tocava el torn de sopar, i després ens vam reunir tots en la sala-auditori per practicar balls de saló i preparar una coreografia en grup que hauríem de presentar el proper dia. Passades les 23h anàvem cap al llit, una mica més cansats que el dia anterior.

Dijous dia 31 de març de 2022

El dia es va aixecar força assolellat.
Després de berenar i pujar en bus a l’estació, tornaven a estar preparats per a la segona sessió d’esquí alpí, una mica abans que ahir.
Un cop fetes unes quantes baixades per la pista verda amb els monitors, alguns ja van començar a pujar més amunt amb els remuntadors i baixar pistes blaves. Tota una experiència.
A les 13h vam aturar, ja que tocava anar a dinar al restaurant de les pistes, amb unes vistes privilegiades cap a les muntanyes. En comptes d’un “coc” el dinar va ser més complet (amanida, truita, hamburguesa i patates).
Una hora més tard tornarem a estar sobre els esquís per continuar amb les classes, pujades amb remuntadors, etc. per acabar la jornada a l’hora habitual.
Els més experts van arribar a la cota més alta de 2500m, a on les vistes sobre la vall són espectaculars.
Després de canviar-nos les botes i deixar el material en les “gàbies”, tornada en bus a l’alberg, temps de dutxa i esbarjo. Alguns van anar a fer un volt, altres van quedar fent activitats esportives (volei-platja, ping-pong) o simplement descansant en les habitacions o sales d’estar.
L’horari de sopar es va avançar a les 20:30h perquè ens esperava el plat fort de la vetllada… Després de sopar vam pujar a preparar les maletes i a les 22h ens vam trobar en la sala-auditori per al concurs de ball. Tot un èxit; Coreografies xulíssimes, amb figures molt aconseguides i de dificultat extrema. Un 10 per a tothom.
Els profes també vam haver d’esforçar-nos per fer una actuació que va acabar amb un molinet d'en Cape i na Maria Caules que va causar furor.

Divendres dia 1 d'abril de 2022

Com era habitual, després de berenar a les 8:00h vam sortir sobre les 8:45h cap a les pistes. Aquest cop, però, ja sabiem que no tornaríem… Vam carregar motxilles i maletes al bus per anar directes cap a Barcelona un cop acabada la sessió d’esquí.
El dia era més fred que els anteriors, sempre al voltant dels 0 graus, però era assolellat i la sensació tèrmica no era tan gran.
Aquest tercer vam aprofitar la jornada per les pistes blaves (la familiar, la plana, els enimorats…), pujant amb l’únic remuntador que estava habilitat per mor del vent que va impedir poder pujar a les cotes més altes de l’estació.
A diferència de les jornades anteriors, vam fer les 4h d’esquí seguides, acabant més tard i dinar damunt les 14h. Després ja no tornarem a esquiar més, perquè havíem de retornar el material i baixar cap a Barcelona.
Els monitors van lliurar els diplomes acreditatius de les jornades d’esquí i, segons en van comentar, van demostrar ser un gran grup d’alumnes!
A les 16:30h, segons l’horari previst, marxavem amb el bus rumb al port de Barcelona.
Pel camí ens vam aturar a Berga per comprar el sopar. La prestatgeria d’amanides preparades del Lidl va quedar buida.
Complint les previsions, a les 20h posarem els peus a l’estació marítima, però allà ens van confirmar el rumor que havia començat a circular hores abans… el nostre vaixell sortia amb retard i possiblement arribaríem a Maó en comptes de Ciutadella.
Allà ens vam trobar amb els alumnes de 3r que participen en l’intercanvi del velo-bici perquè també compartien trajecte amb nosaltres. Durant les hores d’espera alguns alumnes i professors van aprofitar per anar a fer un volt per Les Rambles. Altres van quedar fent tertúlia a l’estació marítima.
Finalment, amb 2h de retard, a les 00h embarcarem rumb a Menorca, amb escala a Alcúdia. El viatge es preveia “mogudet”, però la veritat és que quasi no es va notar i tots vam poder descansar gran part del trajecte.
Eren prop de les 10h del matí de dissabte de dia 2 quan entravem al port de Maó i, una estona més tard, baixavem per anar a agafar els busos que la companyia Balearia ens va facilitar per tornar a l’estació marítima de Ciutadella, a la que vam arribar quasi al migdia, amb prop de 6 hores de retard sobre l’horari previst.
Cansats però contents, tots vam marxar cap a casa, amb la felicitat d’haver gaudit d’una experiència irrepetible.

Més fotos...