CRÒNIQUES DES DE SANTA COLOMA, DIMECRES 30 DE MARÇ DE 2022: EL SUBIRÀ - OSOR

3a ruta 2Com avisaven les previsions meteorològiques, el dia es va despertar plovent i amb intenció de no aturar en tot el matí. Per aquest motiu vam decidir esperar a iniciar la ruta amb l’esperança que escampés i poguéssim començar a vogar.

Con cada dia a les 8:00h del matí, el Cercle Jove de Santa Coloma es va omplir d’alumnes per escoltar la presentació de la tercera etapa: El Subirà - Osor. A més a més d’explicar el perfil de la ruta, també ens van fer una breu explicació de la flora i fauna de les Guilleries, el Subirà, els bandolers i les mines d’Osor (que actualment es fa servir com a casa de colònies).

3a ruta 4Una vegada acabada la presentació els alumnes es van dirigir al Pavelló Municipal de Santa Coloma de Farners, on els havíem preparat diferents activitats físiques perquè estiguessin entretinguts mentre esperàvem a que parés de ploure i així començar a vogar.

Malauradament no va ser així i finalment vam decidir anar a la casa de colònies en bus. Una vegada allà vam fer el repartiment d’estudis, ens vam instal·lar i ens vam posar roba còmoda perquè ens disposàvem a fer una petita excursió ja que per fi havia deixat de ploure.

L’excursió consistia en anar a peu fins al poble d’Osor, per un caminet que passava pel mig de la muntanya rodejat d’arbres i matolls. Després d’estar més d’una hora caminat costa per amunt i sense senyals de que el poble estigués a prop vam decidir deixar de pujar i tornar a la casa de colònies on ens esperava una bona bereneta (coca de iogurt amb xocolata i sense), ens vam dutxar i ens vam preparar per sopar (vianda i truita de patates). Un cop sopats, i abans d’anar al llit, vam gaudir d’una petita discoteca que hi havia a la mateixa casa. Una xalada, però a les dotze tocava anar a descansar, que estàvem cansats i al dia següent havíem de tornar a sortir.