CRÒNIQUES DES DE SANTA COLOMA, DIMARTS 29 DE MARÇ DE 2022: RUTA DE LES ERMITES

2a ruta 2A primera hora ja es veien cares adormides degut al cansament, però el velobici no para i no està permès descansar.
Igual que el primer dia, ens vam trobar a l’institut a les 8:00h del matí per anar al Centre Jove de Santa Coloma de Faners per fer la presentació de la ruta d’avui. Un grup d’al·lots i al·lotes colomins ens van explicar la ruta de Les ermites i van començar les preocupacions. La ruta era una de les més complicades, ja que s’havia de pujar a l’Ermita i el Castell de Farners, al Monestir de Sant Pere Cercada i ARGIMON (la més temuda). A més a més d’explicar el recorregut de la ruta, ens van explicar el romànic, les suredes, explotació del suro i l’explotació forestal.
Passada l’explicació vam agafar les velos per revisar-les, engreixar-les i deixar-les a punt per marxar.
Des de bon començament la ruta ja va començar essent dura, ja que sortint de l’institut ens vam dirigir cap al Parc de San Salvador i un cop allà vam començar a pujar i pujar fins arribar a l’Ermita de Farners. QUIN FART DE PUJAR (i no havíem fet més que començar). Vam aprofitar l’aturada a l’Ermita per descansar i treure’ns roba de sobre. Un cop recuperats vam tornar a agafar les velos per continuar la ruta... pujant un altre cop, aquesta vegada fins al Monestir de Sant Pere Cercada vam aturar per berenar i on en Jordi Badia i en Xavier Mompo ens vam fer una explicació molt interessant sobre el Romànic.
Portàvem moltes pujades, però la pitjor encara no havia arribat. Després d’uns kilòmetres de petites pujades i baixades (amb les que els alumnes s’ho van passar molt bé ) i d’algunes caigudes sense gaire importància, vam arribar al peu de l’Argimon. Ja érem i allà i ningú podia tornar a enrere, A PUJAR S’HA DIT! ens esperaven 1.400 metres de pujada per un camí de grava amb una gran pendent. Ja ens havien avisat, estàvem mentalitzats i tenien raó, la pujada va ser terrible. Peus a terra, males cares i queixes, però tothom (a peu o en velo) va coronar el cim de l’Argimon. Una vegada dalt els pares dels al·lots colomins ens teníen preparada una taula plena de fruita, fruits secs, llaminadures… que ens va venir molt bé per recuperar-nos de l’esforç de la pujada.
Després de dinar i descansar, ens hem disposat a baixar i tornar cap a Santa Coloma de Farners. Si el camí d’anada va ser dur, el de tornada va ser molt divertit i agraït, ja que majoritàriament era costa avall. L’única pega que vam trobar a la baixada va ser que ja estàvem molt cansants.
Una vegada arribats a l’institut, es va donar informació als al·lots per la propera ruta i per acabar el dia vam assistir a una recepció del batle de Santa Coloma i la batlesa de Vilobí d’Onyar a l’Auditori.