MAREÒGRAF DELS ALUMNES DE TECNOLOGIA DE 1R DE BATXILLERAT

La setmana passada, amb els alumnes de 1r de batxillerat de tecnologia, vam anar a muntar el mareògraf del projecte VENOM, posant fi així al projecte que es va iniciar fa 2 cursos amb alumnat de batxillerat d’aquella promoció i que, malauradament, no es va poder acabar per causa de la COVID-19.

Es tracta d’un aparell de mesura autònom que enregistra el nivell de la mar cada minut i servirà per fer un estudi més extens de les marees i rissagues que es produeixen a la mediterrània i la seva relació amb altres fenòmens atmosfèrics.

El mareògraf es complementa amb un barògraf ubicat al mateix institut que enregistra la pressió atmosfèrica i la temperatura en els mateixos intervals que es fa la mesura del nivell de la mar.

Tant el mareògraf com el barògraf es basen en tecnologia arduino i han estat ensamblats i programats per l’alumnat de tecnologia durant aquests anys.

Aquest instrumental forma part de la xarxa del projecte VENOM (Variabilitat Espacial del Nivell de la mar en el Mediterrani Occidental - https://projectevenom.wordpress.com/), promogut per la Universitat de les Illes Balears (UIB), el Centre Oceanogràfic de Balears (COB-IEO) i l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA).

Per més informació podeu consultar la web https://secosta.wordpress.com/.

Cal destacar la col·laboració que en tot moment ens ha oferit el servei de Ports de les Illes Balears.

image 67158785image 67209217image 67212033image 67516929