COM SABER SI LA RELACIÓ DE PARELLA QUE TÉ LA MEVA FILLA O FILL NO ÉS SANA...

Imatge CIMELes relacions de parella poden ser unes de les coses més positives que ens succeeixin a la vida; i aquestes relacions poden ser romàntiques, excitants, divertides, poden provocar-nos sentiments positius molt intensos…

Determinades relacions, emperò, també poden resultar complicades i provocar sentiments negatius, i inclús dolor.

Encara que és normal que les relacions passin per etapes on hi hagi tant aspectes positius com negatius (al cap i a la fi tots i totes les persones som distintes, amb diferents interessos, desitjos i personalitats...), mantenir una relació sols té sentit quan ens aporta coses positives la major part del temps.

Quan en una relació ambdues persones estan a gust, disfruten mútuament de la seva companyia, i es tracten amb respecte, viuen una RELACIÓ SANA. Mantenir una relació sana requereix temps, energia i dedicació, emperò val la pena!

Totes les relacions comencen sent relacions sanes. Ara bé, hi ha determinades relacions “amoroses” que a poc a poc es van convertint en tòxiques i algunes, fins i tot, acaben sent violentes.

Per tal de detectar quan les relacions de parella no són sanes i s’estan exercint violències masclistes, el Consell Insular de Menorca ha editat un tríptic que ens permet identificar algunes actituds que són símptomes de relacions de parella tòxiques. Us en recomanam la seva lectura.

Recomanam també aquesta guia per a famílies amb informació clara i concisa sobre les violències masclistes, el seu suport social, la detecció i les eines per a erradicar-les i protegir-se d’elles.

En cas de detectar que la vostra filla o fill viu una relació de parella tòxica, a part de comptar amb els recursos de l’institut, teniu a la vostra disposició el Centre Assessor de la Dona de Ciutadella -telèfon 971 48 02 01-.