CRÒNICA DE L'INTERCANVI AMB ITÀLIA (BASSANO I PADOVA). 1r BATXILLERAT

Dimecres 4 d'Abril de 2019

Avui dijous ens hem trobat tots a l'estació de de tren de Pàdua per anar cap a Ferrara. Hem fet una horeta dins el tren, molt agradable i còmode. L'arribada a Ferrara no és espectacular, camines per una avinguda llarga fins que de cop et trobes un Castell de compte, fortificat amb fossa i tot, l'hem ben visitat descobrint la grandària de les seves sales, plenes de frescos i pintures, i de les seves presons soterrades, on hi van tancar els seus amos, i on els van deixar morir de fam.
Hem dinat a un parc molt gran, ple de grans arbres i de corbs negres que no deixaven de cridar.
Abans de tornar a l'estació hem passejat pels carrers i avingudes del la ciutat, però ha quedat deslluït per la pluja fina que no aturava de caure.
La visita a una gelateria especialment recomanada per les professores Sara i Valentina ha fet les delícies de tothom.
Ben contents hem tornat cap a Pàdua per a acabar la jornada en companyia dels amics i famílies.
A Bassano ens hem aixecat amb un cel ben gris i quatre gotes que van a més, però no serà açò el que ens faci aturar. Avui toca agafar «es correu» i anar a Asiago. Ens posam en marxa ben animats i de camí contemplam el paissatge de muntanya: pins, avets,...

Són les 9:30 i hem arribat al palau de gel. Un cafenet calentet i ens posam les botes (les de patinar).

Els qui en sabem poc o gens ens col·locam a una fila i ens mostren a moure'ns per damunt el gel. Qui més qui manco fa qualque escena .... però la majoria patinam com si ho haguessim fet tota la vida. Entre jocs, riures , qualque caiguda, passam dures hores de dalt de tot!!!

Són les dotze i fa un parell d'hores que no atura de caure aigua: la que tocava avui i la que no va caure ahir. Així que decidim que anam directament a l'agroturisme que hi ha a pocs quilòmetres i allà estarem calentets i secs.

Un bon menjar, pasta evidentment, i una bona tertúlia ens fan oblidar del «mal» temps. Llàstima que no poguem anar a fer una passejada per enmig del bosc.... Au, decidit, tornam a Bassano.

De camí, uns feim una xalada dins el bus, jugam a cartees, escoltam música, altres feim un xubequet,.... i «es sol surt ... !!!». Per poc temps... Arribam a Bassano i torna a amollar... I què? Ens és igual. Au, tots en grup a fer una volta pel centre del poble. Demà serà un altre dia. Coneixerem Vènecia. Com diuen per aquí, «ci vediamo domani»

 

Demà toca Venècia...

 

Dimecres 3 d'Abril
Petra, la professorat de Bassano, i la regidora de l'ajuntament de la ciutat ens donen la benvinguda al Liceo Brocchi de Bassano. El nostre director ens anima a aprofitar l'ocasió que ens brinda aquest intercanvi per coneixer i estrenyer lligams amb els nostres colegues europeus. L'esperit de compartir uns dies fantàstics es nota entre tots. Cares amb un bon somriure, plens d'alegria i vitalitat.
Anam per feina.L'alumant de Bassano ens han presentat com funciona el sistema educatiu.
Hora de partir cap a Verona. Allà ens tornam a trobar amb la resta de menorquins.
El punt de partida pels alumnes que estan a Padova també ha estat l'Institut. Ens ha rebut el director del Liceo Duca D'Aosta al seu gran despatx i ens ha encoratjat a disfrutar i aprendre d'aquesta gran regió del Veneto. Després hem partit cap a Verona amb ganes de descobrir aquesta preciosa ciutat i veure els nostres companys.
Durant tota la jornada , na Katiusha, guia de Verona, ens encisa amb la seva veu clara. Ens relata la història de Verona, ens descobreix racons com el pati dels Capulettto i la seva immortal Julieta, ens relata fets de la vida quotidiana de fa segles i ens transmet la passió d'aquella persona que estima la seva ciutat. «La ciutat de la primavera»
Una aturada per fer un mosset i després visitam l'Arena de Verona. Espectacular!!! Esteim dins un dels monuments més importants de l'època de l'imperi Romà. Sembla mentida...
Ahir ens haviem anat a dormir amb la incertesa de si avui ploria... no sabem a qui hem de donar les gràcies,.... si han estat els antics déus romans, la natura, l'atzar... però avui, ni gota de pluja. Gràcies!
Ja som a casa. És hora de passar-nos fotos, fer una darrera xerradeta abans d'anar a dormir,...
Notte!

 

Dimarts 2 d'Abril
Després de tants dies d'espera ... partim amb molta il·lusió a Itàlia!!!
Som un bon ranxo. Maletes plenes i amb moltes ganes de coneixer en persona els nostres amfitrions que ens acolliran durant aquesta setmana.
El vol no s'ha fet gens feixuc. A l'aeroport de Venècia ens esperava na Sussana, professora de Padova per donar-nos la benvinguda. Allà ens hem hagut de dir adéu. De fet, més que adéu, ha estat fins demà. Ens veurem a Verona!
Com sempre els nervis i la emoció ens ha invaït quan hem arribat a destí i ens hem trobat cara a cara amb les nostres famílies adoptives. El tracte és fantàstic. Força menjar, moltes atencions,... Esteim com a casa. Hora de descansar. Buona notte!