RECICLAR EL PAPER I EL CARTRÓ DELS EMBOLCALLS DELS REGALS

BONES FESTES DE NADAL

El Nadal, en major o menor mesura, és temps de compres, de regals i de consum, tres fenòmens que immediatament es tradueixen en generació de residus: restes de menjar, bòtils buits, envasos, paper d’embolicar, etc.

RECICLEU EL PAPER I EL CARTRÓ DELS EMBOLCALLS DELS REGALS

L'avantatge més clar del reciclatge és l'assoliment d'importants estalvis en la fabricació de paper nou, tant de costos com de recursos naturals. Per exemple, per fabricar una quantitat de paper nou, equivalent a un paquet de 100 fulls, es necessita aproximadament un arbre de dos metres d'alt, 4.700 Wats/hora d'energia i uns 50 litres d'aigua. En canvi, per fabricar la mateixa quantitat de paper reciclat,

a partir de paper usat, només calen uns 2 diaris vells, uns 1.800 Wats/hora i uns 8 litres d'aigua. A més, la fabricació de paper nou comporta una taxa superior de contaminació de l’aigua i de l’atmosfera.

Què podem fer nosaltres?

Una de les alternatives és la d’evitar l’ús innecessari del paper, com ara els embolcalls superflus. La segona alternativa passa per la reutilització, tot aprofitant, per exemple, el paper de regal per embolicar obsequis nous, paper de diari o provar d’embolicar utilitzant teles.

Finalment, caldrà que tot el paper, cartró i plàstic que no puguem reutilitzar sigui dipositat en els contenidors corresponents per al seu posterior reciclatge industrial. Recordeu que els llaços i el porexpan que alguns productes duen en el seu envoltori no s’ha de dipositar dins el contenidor blau.

La CMA vos desitja unes molt bones festes!

Que passar el temps amb la família i les amistats sigui el millor regal d’aquests dies de festa.

IMG 8535 petit

IMG 8526 petit IMG 8523 petit