CIUTADELLA, 4 i 5 DE MAIG DE 2018

Dissabte, 5 de maig. Darrers dies a Menorca,
IMG 20180505 093550pAquest escrit el feim des des barco que mos torna a casa. Ara mateix som a Alcúdia, a Mallorca, i d’aquí a una estona començarà es tram definitiu, es que mos durà de Mallorca a Barcelona.


Els velobicis estan tranquils, uns toquen s’ukelele, els altres escolten altres músiques i sa majoria juguen amb es mòbil.
Es comiat ha estat trist i ràpid. Plovia i estàvem tots dins sa terminal, un centenar d’al•lots, una cinquantena d’equipatges i bicicletes, famílies, professors, altres passatgers amb cara de paciència i moltes besades i abraçades. Ses autoritats portuàries que mos feien afrissar, ”venga chavales, para adentro, tarjetas de embarque, documentación”. As final ho hem aclarit tot. Els hem comptat i n’hi ha quaranta-set. Han entrat en es barco una mica moixos però ara ja estan bé, tenim una sala de butaques per noltros i els al•lots van i venen.

Ahir va ser un dia també plujós. No vam poder fer sa ruta prevista i a les vuit des matí erem tots as cine. Mos van fer un passi de “Campeones”. Molt bona, sembla que els va agradar, no els vam sentir en tota sa pel•lícula, a vegades sa pel•lícula feia riure i reien, bon senyal. N’hi va haver algun que va poder completar ses hores de son que li faltaven.
En sortint des cine vam anar cap es pavelló municipal d’esports, res, en cinc minuts a peu ja hi érem. Allà vam poder fer sa presentació de sa ruta que no estàvem fent. Mos van explicar algunes coses sobre sa geologia de Menorca, explotacions ramaderes, Menorca reserva de sa biosfera i aspectes sobre sa contaminació del Mediterrani. Com sempre ho van fer molt bé.


Com que teníem molta gana vam berenar mentre en Biel preparava activitats esportives i muntava un campionat amb es velobicis que van participar tots en tres modalitats esportives, a sebre, Dins i fora surt, Ultimate i Mataconills. Totes tres modalitats van tenir molta acceptació i interès per part des participants. As final hi va haver empat entre dos equips que es va resoldre amb una altra joc, el de travessar tota sa pista des pavelló sense tocar amb es peus a terra amb l’ajut d’un parell d’esterilles. Un dels dos grups finalistes ho va fer molt bé i es van emportar es torneig i un premi.


Amb açò vam acabar es matí, encara plovia i es va esvair qualsevol possibilitat d’activitat per es capvespre, per tant cadascú a casa seva fins a la nit que mos tornaríem a trobar a s’institut.


Durant aquest temps alguns vam aprofitar per fer ses compres a què ens havíem compromès, d’altres a fer una migdiada i d’altres a jugar a sa Play a recuperar hores.


A s’institut mos havien preparat una festa de comiat que van presentar en Biel i na Lourdes amb ball inicial inclòs, hi va haver actuacions musicals de molta qualitat. Els artistes de la Voz mos van deixar amb sa boca oberta. També va ser molt polida s’actuació de na Neus i na Carolina.


Els sector pares també va tenir el seu moment. Mos van obsequiar amb un escrit-poema que mostrava sa seva satisfacció de com havia anat tot i que van acompanyar d’un cistellet amb productes menorquins que fa molt bona pinta i que encetarem d’aquí a una estona aquí, dins el barco.


Una altra actuació destacada de sa vetllada va ser una banda de professors rockers de s’institut liderats per en Sergi, profe de filosofia, que va fer versions de Credence, Joe Cocker i d’altres. Molt bé per tots ells.


També va venir a s’acte de cloenda s’alcadessa de Ciutadella, na Joana Gomila i es director des Quadrado en Miquel Àngel Casasnoves que ens van animar a continuar amb aquest projecte que tantes satisfaccions ens ha donat i que ha agermanat, de manera no oficial, els dos instituts i de rebot, a Menorca amb sa comarca de La Selva.


Amb tot això havíem fet gana cosa que van resoldre els pares amb unes quantes taules plenes de coques, ensaïmades, sobrassada, formatge, cuixot, boníssim tot.


Durant aquella estona vaig estar parlant amb uns quants pares i tots estaven molt satisfets de com havia anat sa setmana. Tot i que ha fet mal temps i no hem pogut fer tot allò que teníem programat es velobici-18 ha demostrat una capacitat de reacció davant ses dificultats com mai havia hagut de fer. Açò és així perquè hi ha una molt bona organització i un equip humà que respon quan és necessari.


Velo-bici.cat és un projecte molt consolidat que necessita de tothom i que tothom doni el millor d’ell mateix. Amb aquestes condicions, alumnes, pares i professors fan possible que Velo-bici.cat sigui una experiència profitosa per tots i un èxit a cada edició.


Moltes gràcies a tots per la vostra participació.
Salut i velo.
Quim, Jordi, Elena i Ignasi