CIUTADELLA, 3 DE MAIG DE 2018

Ruta 4. La Mola- Activitat d’Orientació
IMG 20180502 111726pAvui dijous, hem tingut el dia ple i no  hem parat. A les vuit hem quedat al Quadrado i de seguit hem anat a buscar els dos busos (en necessitem dos, ja que som colla). I direcció a Maó, fortalesa de La Mola. Una veritable fortalesa dels militars espanyols del segle XIX, un indret amb molta història, no sempre agradable, i que des de fa un temps és visitable per turistes i escoles.


Hem anat  a buscar les bicis, que havien quedat a La Mola, i ens hem dirigit a un pavelló on ens han fet  l’explicació pertinent del què farem durant el dia d’avui.


Ens han explicat els guies d’avui: el clima de Menorca i  ahir en Miquel Moll un noi menorquí ja ens havia avançat l’explicació de l’illa del Rei quan la vam trepitjar, la conquesta de Menorca per part de la Corona catalano-aragonesa, la Menorca al s XVIII, el  Castell de Sant Felip i la fortalesa de La Mola. Seguidament ens han explicat com funcionaria la cursa d’orientació, les normes, equips, com s’organitza el joc,...

Hi havia 10 equips, entre ells un de pares i professors novells del velobici, el rival a batre.


Aquest joc està molt ben dissenyat i perquè sigui el més rigorós possible, hi ha una sèrie de jutges (antics alumnes de Velobici), molt inflexibles. Entre les activitats a desenvolupar en aquest joc hi ha el tir en fona, encertar una anella  a cavall d’una bicicleta, uns quants jocs d’enginy  i habilitat que al final  ha quedat molt clar que professors i  pares han estat netament superiors.


Després de dinar  a la Mola hem partit amb bus cap al port de Ciutadella a l’altra punta d’illa . No cal dir que hi ha hagut una desmaiada general (migdiada) i ha estat un viatge (1 hora la distància de Maó a Ciutadella) molt tranquil. Es nota el cansament i aprofitem qualsevol moment per fer un cop de cap. Malgrat tot sempre hi ha algú que té molta marxa i no para de xerrar.


Quan hem arribat al port, ja teníem prèviament distribuïts els nois i noies  segons les activitats aquàtiques que havien sol•licitat: Caiac (majoria), vela creuer i vela lleugera.


Els que hem triat fer caiac abans d’entrar a l’aigua ens han donat una explicació prèvia de com s’havia de remar. Un cop dins l’aigua ens dirigim cap a l’entrada del port. Al principi tot era molt tranquil . No hem pogut sortir  mar enfora per l’estat de la mar i el vent que hi feia.


Anàvem tots preparat per remar. Banyador amb alguna peça de roba perquè feia una mica de raspa. Els caiacs anaven tots ben dirigits i en fila fins que ha arribat el moment de la batalla naval. Hem acabat tots molls, alguns a l’aigua i d’altres amb el caiac bolcat. Al cap d’una bona estona, tornàvem al punt de sortida.

...............................................

La resta s’han embarcat en quatre velers i han anat fora del port a navegar. Feia un bon vent de tramuntana i de seguida es veien les veles esteses i els barcos a tot drap. Els velobicis han pogut gaudir d’uns moments de navegació espectacular. Segur que se’n recordaran, per les emocions i per la mullena que portaven alguns.
Després de passar per l’Institut a fer la valoració de la diada lúdico-marinera, els confirmem que l’endemà, no hi haurà ruta en bici. Lamentablement els pronòstics s’han complert. Arriba un front de pluja que ens faria la vida impossible si volguéssim anar a la costa nord de l’illa. Els diem que tenim un pla B.


Però això ja es crònica d’un altre dia...


En resum, el dia ha estat molt interessant. Hem gaudit d’un dia ple d’activitat i el més important d’això, els nois i noies s’han implicat en aquestes activitats.


Acabem el dia i de moment el “parte” de baixes segueix sent quasi bé inexistent. Algun refredat, moltes rascades i cops, però de moment res important. L’alegria predomina, el cansament es fa evident però seguim endavant. Alguns/es ja compten les hores perquè no volen tornar. El temps avança irremeiablement però ells volen viure el present. De moment felicitat i mooooooolta  alegria.


Ens donem per satisfets!
Elena, Ignasi, Jordi i Quim