CLOENDA DEL PROJECTE DE MAP TEATRE A ARTÀ

MAP Teatre 3Divendres 3 de maig, algunes alumnes de 2n d'Arts escèniques del nostre centre vam participar en la cloenda del projecte MAP Teatre a Artà.
Aquest projecte de la Conselleria té com a objectiu ajudar a desenvolupar l’expressió artística com a vehicle de comunicació i comprensió dels éssers humans. Durant aquest curs, hi hem participat els alumnes de 1r i 2n d'Arts Escèniques. La tasca final consistia en la realització d'un curtmetratge i, com a colofó final, la projecció al teatre d'Artà.

L'aventura va començar ben aviat, ja que per arribar a Artà hi ha unes quantes hores de viatge. Vam partir a les 7 de l'aeroport de Maó, i, en arribar a Palma, vam compartir autobús amb els alumnes de l'institut palmesà, Ses Estacions. Vam arribar a Artà damunt les 10, i després de fer una volta pel centre i ben berenar, ens vam dirigir al teatre de la ciutat. Allí ens esperava en Pere Mascaró, coordinador del projecte. Durant tot el matí, vam gaudir dels treballs finals dels centres adscrits al programa i, al final, hi va haver una actuació d'improvisació ben divertida. Val a dir que ens vam ben emocionar en veure el nostre curt en pantalla gran. Després de tantes setmanes de feina. Quins nirvis!!

Un cop acabada la cloenda, vam tornar a agafar el bus cap a Palma, ens vam acomiadar dels professors i alumnat de Ses Estacions, als quals agraïm moltíssim la seva ajuda logística, i ens vam encaminar cap al Teatre Principal. Allà ens esperava na Beatriu Solivella, encarregada de l'àrea educativa. Tot i ser un dia molt intens per a ella, ens va regalar una visita guiada pels racons més inaccessibles de l'edifici i ens en va explicar la seva història. També vam tenir l'oportunitat de parlar amb el sastre del teatre que ens va fer cinc cèntims sobre el funcionament del vestuari de les grans produccions, i de veure com preparaven algunes de les actrius per a la representació de La Casa de Bernarda Alba, que es feia al capvespre. Tot un luxe!! Des d'aquí volem manifestar el nostre agraïment a na Beatriu que ens va donar aquesta oportunitat.

Després de la visita al teatre, ja eren prop de les cinc, així que vam aprofitar per anar a menjar un poc i descansar. Vam acabar la nostra aventura per terres mallorquines, fent una volteta pel centre de Palma i, ja cap a les 8, directes a l'aeroport per tornar cap a casa.

Podem dir que va ser un dia ben complet i ple d'emocions!!!

MAP Teatre 1MAP Teatre 2

PRESENTACIÓ DE L'ESADIB I ACTUACIÓ

ESADIB 1El passat divendres 26 d'abril, durant la setmana de Sant Jordi, el nostre centre va rebre la visita d'una representació de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears. Aquesta activitat anava dirigida a l'alumnat d'Arts Escèniques, però també a tots els alumnes interessats.

L'alumnat assistent va poder gaudir d'una original actuació de dos exalumnes que van presentar una recreació molt personal del clàssic de Shakespeare, Macbeth. I a continuació, la secretaria de l'Escola va presentar el centre i la seva oferta acadèmica. Finalment, van acabar la intervenció amb un torn obert de preguntes que va ser molt profitós per tots els nostres alumnes.

Des del centre volem agrair la disponibilitat de l'ESADIB per a poder dur a terme aquesta actuació.

ESADIB 3

XERRADES VIRTUALS ORGANITZADES PER LA UIB

La UIB ha organitzat unes xerrades virtuals destinades a mares i pares dels alumnes de 2n de batxillerat i de CFGS. Trobareu tota la informació als següents enllaços de la pàgina de la Universitat de les Illes Balears:

Xerrada PBAUXerrada Beques universitaris

TALLER CRISPR/Cas9 - AMGEN TRANSFERCIÈNCIA

L'alumnat de Biologia de 1r i 2n de Batxillerat, el passat dilluns 5 de febrer va participar en un taller de Biotecnologia, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació en col·laboració amb la companyia biotecnològica AMGEN amb la finalitat de despertar vocacions en el camp de la biotecnologia i la genètica i millorar l'aprenentatge de les ciències, especialment la genètica i la biotecnologia, que es duen a terme als centres de secundària.
El taller va ser impartit per la investigadora predoctoral, Laura Jiménez Gracia, llicenciada en Ciències Biomèdiques. El seu camp de treball és la bioinformàtica, especialment l'anàlisi de dades dins de les àrees de genòmica i immunologia.

El taller va consistir en dues sessions; una primera sessió en línia on la investigadora explicà la seva trajectòria acadèmica, recerca actual i la base de la tècnica CRISPR i una segona sessió presencial on l’alumnat va haver de simular l'ús de CRISPR/Cas9 per, en un futur, poder corregir una mutació genètica del gen CFTR d’un pacient afectat per la fibrosi quística.

El taller va resultar força interessant i motivador. Va permetre un primer contacte amb tècniques de biologia molecular com l’electroforesi i CRISPR utilitzades en laboratoris de recerca i investigació.

El nostre més sincer agraïment a na Laura i a la Fundació. Iniciatives com aquestes inspiren i desperten vocacions!

Biotecnologia1

Biotecnologia2Biotecnologia3

Notícia publicada al Diari Menorca dia 6 de febrer de 2024

 

TORRADA DE SANT ANTONI

El matí del passat dimarts 16-1-24, la comissió de dinamització lingüística va organitzar, juntament amb l’alumnat de 1r de Batxillerat, una torrada de sobrassada i salsitxes halal en el pati de l’IES Josep Maria Quadrado. Durant l’hora llarga que va durar l’activitat, es van torrar uns 15 quilos de sobrassada, arribant a servir 234 panets en un temps rècord gràcies a la bona predisposició i col·laboració de l’alumnat de 1r de Batx. que ha d’anar de viatge d’intercanvi a Itàlia el pròxim mes d’abril. El benefici obtingut (268 €) contribuirà a sufragar una part de les despeses que ha de suposar aquest viatge.

Volem agrair a l’equip directiu la bona acollida amb la qual van rebre la proposta de continuïtat d’aquesta activitat; a les porteres per la seva ajuda logística; al forn del Ranxo pel subministrament del pa; a Binigarba per la sobrassada; a la carnisseria halal per les salsitxes; al professorat i alumnat de CF que va aportar material per fer la torrada; al professorat que va prestar la seva ajuda; a tot l’alumnat de 1r Batx. que va participar activament en l’esdeveniment i a tothom qui va comprar el seu panet per la seva contribució.

Per la bona acollida que ha tingut entre tota la comunitat educativa, esperem que aquest acte se segueixi repetint en cursos venidors.

Torrada sobrassada 23 24 1Torrada sobrassada 23 24 5Torrada sobrassada 23 24 7

Torrada sobrassada 23 24 3Torrada sobrassada 23 24 6