LLETRARREL-2015. SANT JORDI 2015

pemiats i jurat lletrarrel 2015

Vet aquí els membres del jurat, Esperança Pons i Antoni Català, i els guanyadors del Premi LLETRARREL-2015 del nostre institut:

- Jordi Anglada, 1r premi de la Categoria 1r i 2n ESO (EL LLARGANDAIX D'ALAIOR)
- Clàudia Fernandez, 2n premi de la Categoria 1r i 2n ESO (ES FORNER QUE NO SABIA FER PA)
- Clàudia Carreras, 1r premi de la Categoria 3r i 4t ESO
- Míriam Triay, 2n premi de la Categoria 3r i 4t ESO
- Júlia Coll, 1r premi de la Categoria Batxillerat (ECLIPSI D'AU FÈNIX)
- Francina Caules, 2n premi de la Categoria Batxillerat

 

Gràcies i enhorabona a tots!!!!

.

CERTAMEN DE LECTURA EN VEU ALTA. SANT JORDI 2015

Blanca Noguera                           Ariadme Barber

Enhorabona a les dues alumnes de 1r d'ESO premiades al Certamen de Lectura en Veu Alta- st Jordi 2015, que pretén fomentar  l'habilitat lectora i el plaer de llegir.
El jurat, format pels professors emèrits Dolors Garcia i Andreu Bosch, ha declarat guanyadores, d'entre 14 magnífics finalistes, les alumnes Blanca Noguera Coll (1r premi) i Ariadna Barber Torres (2n premi).


Podeu veure imatges de la diada a la galeria de Sant Jordi 2015

.

PONÇ PONS. SANT JORDI 2015

image 1   image 2

Ahir els fillets i filletes de 1r d'ESO van començar els actes de celebració de sant Jordi 2015 amb una visita molt especial i molt esperada: en Ponç Pons, l'autor del llibre que hem llegit aquest trimestre, a Català.
No només ens ho hem passat molt bé llegint el seu llibre i fent el treball lector, sinó que, a més, ell en persona ha contestat totes les nostres preguntes, ens ha signat la novel·la (no a tots perquè no tenia prou temps) i, a més a més, ens ha fet riure explicant-nos anècdotes molt divertides.

Gràcies, Ponç Pons.

.

ALUMNES D'ARTS ESCÈNIQUES A ARTÀ

IMG 2338IMG 2379

 

Els alumnes d'Arts Escèniques de 2n de batxillerat van participar en el 25è Encontre de teatre escolar en català que es va celebrar a Artà (Mallorca) entre els dies 30 de març i 1 d'abril.

 

Allà van fer una breu representació d'uns fragments de Les Bruixes de Benet i Jornet, amb un gran èxit, i també van participar als diversos tallers organitzats.

 

Van fer amistats i els ha resultat una experiència extraordinària. Una experiència que s'ha de repetir els propers anys.

.

40è PREMI JOSEP PLA DE POESIA

anaïs-faner-anglada

L'alumna de 2n de Batxillerat, Anaïs Faner Anglada ha guanyat el 40è Premi Josep Pla de Poesia que convoca L’Institut Frederic Martí Carreras
de Palafrugell i es concedeix a alumnes d'entre 14 a 18 anys de tot el domini lingüístic català. El premi està dotat amb 200 euros.

El seu professorat i l'equip directiu celebram molt il·lusionats aquest premi.

Enhorabona, Anaïs!

.

PUNT JOVE

10806993 1521826931404167 9922149 nTALLER DE PLANTES MEDICINALS PER ALS ALUMNES DE 2n D'ESO

Una monitora del Punt Jove els donà a conèixer les propietats de les plantes aromàtiques de Menorca

Jaume Benejam i Paulina Rodríguez

Durant el passat mes d'octubre, els alumnes de segon d'ESO hem llegit la novel·la Al-Rhazes, el metge de la talaia, d'Antoni Oliver. El protagonista d'aquest relat ambientat en el S.XVI és un metge que aplica molts de remeis naturals per curar les malalties del seus pacients. Avui en dia la medecina fa molt d'ús de productes sintètics elaborats als laboratoris per les farmacèutiques, però hi ha una medicina naturista que empra les plantes per tractar dolors i malalties.

Els alumnes de segon vam poder conèixer les plantes més usuals que hi ha a Menorca i les seves propietats. Na Carolina Álvarez, monitora del Punt Jove, ens va parlar de l'espígol, el romaní, la camamil·la, el julivert, la civada, el pi, la llimona, l'all... i després de l'explicació teòrica van fer dues pràctiques, una per suavitzar la pell de les mans i l'altra per netejar el cutis. També vam aprendre de fer infusions tant per a ús intern com extern.10818825 1521826871404173 156560822 n

Per suavitzar les mans vam emprar:

  • 5 cullerades d'oli d'oliva o d'ametlles
  • 1 llimona expremuda
  • 4 cullerades soperes de sucre

Ens vam fregar les mans amb aquesta mescla, la vam deixar actuar un parell de minuts i ens vam passar amb aigua. Les mans ens van quedar super suaus.

I per a la màscara facial vam emprar:

  • 2 cullerades soperes de farina de civada
  • Aigua teba o infusió

Ens vam empastifar la cara, vam esperar una miqueta i ens la vam passar amb aigua teba. Després amb un cotonet ens hi vam aplicar el suc d'una infusió de camamil·la.

Va ser un taller molt interessant i donam les gràcies al Punt Jove i a na Caro per la seva disponibilitat.

.