PROVES CANGUR 2014

david anglada rotgerLa nostra enhorabona a David Anglada Rotger, 4t classificat de Balears a les Proves Cangur del Nivell 2 (4t d'ESO) d'aquest any.

.

PROVES CANGUR 2014

cangur2014

Entorn a 200 alumnes dels centres M. Àngels Cardona i Josep M. Quadrado han participat a la prova d'aquest any. Molta sort a tots!

.

PROVES CANGUR 2013 A CIUTADELLA

L'edició d'enguany de les PROVES CANGUR, que arriba a la 14ena edició, s'ha celebrat avui 21 de Març de 2013.  Un total de 234 alumnes dels instituts de Ciutadella, IES M. Àngels Cardona i IES Josep M. Quadrado, han participat  a les PROVES CANGUR 2013, que han tingut lloc al teatre de l'Institut Josep M. Quadrado.
El CANGUR  és un concurs internacional de matemàtiques, que es realitza a tot el món i que té com a objectius gaudir d'unes quantes hores amb les matemàtiques i incentivar l'interès pel coneixement matemàtic.

la foto4

Acabada la prova i després d'un petit descans, s'ha projectat la pel·lícula “LA HABITACIÓN DE FERMAT”, de Luis Piedrahita i Rodrigo Sopeña.  Gran part de la trama principal fa referència a l'anomenada conjectura de Goldbach, que planteja que qualsevol nombre parell pot descompondre com la suma de dos nombres primers.
Quatre matemàtics que no es coneixen entre ells són convidats per un misteriós amfitrió amb el pretext de resoldre un gran enigma. La sala en la qual es troben resultarà ser un quart minvant que els esclafarà si no descobreixen a temps què és el que els uneix i per quina raó els volen assassinar.

 document Díptic de la pel·lícula amb els enigmes que planteja.

Volem felicitar, des d'aquí, als alumnes participants, per l'interès mostrat i desitjar que hagin obtingut bons resultats a la prova.

.

PROVES CANGUR 2013

cartell cangur 2013

Si voleu practicar amb problemes de cursos anteriors aneu aquí

.