ERASMUS+ 2015-2016

FINALITZACIÓ DEL PROJECTE ERASMUS+ EDUCACIÓ SUPERIOR 2015

Amb la tornada de Florència del nostre alumne de grau superior, Dani Caules, on ha cursat el seu mòdul de Formació en Centres de Treball a l'empresa Termoidraulica FIUMI, conclou el projecte d'Educació Superior que el departament de cicles formatius ha estat duguen a terme durant el present curs que ja s'acaba.

L'experiència ha estat inolvidable, tant per a l'alumne com per a les dues professores, Sandra i Cristina que viatjaren a Rendsburg el passat mes de maig. Tots tres han viscut i aprés molt de les persones amb les que han compartit l'experiència. Aquí us compartim algunes fotos.

foto grup kiel

PREPARAR L'ESTADA

L’IES disposa d'un coordinador de mobilitat  que és l’encarregat de gestionar tota la documentació necessària, publicar la convocatòria, contactar amb els socis europeus, organitzar els viatges i l’estada i trobar empreses d’acollida on els alumnes puguin fer les pràctiques, però els alumnes interessats també han de participar en tot el procés.

ABANS DE L'ESTADA

El coordinador farà pública la convocatòria de beques el mes de novembre amb les places i les destinacions disponibles cada curs (pot variar cada any, depen de la disponibilitat dels socis europeus).Per la convocatòria han de presentar el seu CV en anglès a més a més de la carta de motivació, també en anglés.

Després de fer el procés de selecció, els alumnes selaccionats han de fer un curs de preparació lingüística i cultural, que pot ser on-line o presencial, fins la data de partida. Durant aquest temps, el coordinador ajudarà a l'alumne amb la gestió del viatge (documentació necessària, vols i allotjament) sent el soci europeu qui s'encarrega de la recerca d'empreses per fer les pràctiques.

DURANT L'ESTADA

El coordinador de mobilitat, junt al tutor d'FCTs farà seguiment de l'estada de l'alumne, mantenint contacte setmanal. També es manté comunicació constant amb el soci europeu que es l'encarregat de fer seguiment amb l'empresa, per assegurar-se de que la relació alumne-empresa es satisfactòria. L'alumne te la responsabilitat de fer una memòria setmanal de feines i experiències viscudes al "Blog d'experiencies dels alumnes".

DESPRÉS DE L'ESTADA

L'alumne ha d'entregar la documentació necessària per al reconeixement de l'estada. Aquesta documentació no és més que els documents justificatius de les despeses del viatje, fotos de la feina, així com l'informe final de l'alumne, enviat al seu correu per part de l'agència nacional. També hi hauran altres documents com el certificat d'empresa necessàris per al reconeixements dels crèdits FCT.

PRÒXIM EL PERIODE D'INSCRIPCIÓ AL NOU CICLE DE GRAU MITJÀ "TÈCNIC EN MANTENIMENT ELECTROMECÀNIC"

El període d'inscripció per al nou cicle formatiu "Tècnic en manteniment  Electromecànic" que s'impartirà al nostre centre estarà obert del 6 al 30 de juny.

L'horari de secretaria per poder tramitar la prematrícula es de 8.30 a 13.30 de dilluns a divendres i els dijous de 16.30 a 18.30.

NO dubteu en fer arribar aquesta informació a qui penseu pogués estar interessat. Aquí trobareu mes informació.

 

 

UN ALUMNE DE GS EN FLORENCIA I DUES PROFESSORES A RENDSBURG!

Dani FIUMIp

El passat 4 d'abril, el nostre alumne Daniel Caules que actualment està cursant el cicle formatiu de “Tècnic superior en manteniment d'instal·lacions tèrmiques i de fluids” va començar a treballar a l'empresa Termohidràulica FIUMI per cursar les seves pràctiques formatives en centre de treball (FCT). Aquesta empresa està relacionada amb el sector de la climatització, calefacció i refrigeració. Dani treballarà allí fins el dia 3 de juny.

Dani ens conta que està gaudint molt del estil de vida a Florència, on està residint a un pis d'estudiants al mateix centre de la ciutat. Diu que la nit Florentina no te res a veure amb la Ciutadellenca, que als Italians els agrada molt sortir per passar la nit conversant, que els companys de feina son molt bona gent i que es troba com en casa...

Llegeix més...

RESULTAT DEL PROCÉS DE SELECCIÓ PER A LES BEQUES ERASMUS+ KA103 2015-16 DINS EL PROJECTE ERASMUS+ KA103 2015 (2013-1-ES1-KA103-14432)

La setmana passada es va dur a terme el procés de selecció entre els alumnes de 2º de CFGS per a formar part de les beques de mobilitat que per segon any consecutiu gestiona directament l'IES Josep Mª Quadrado. S'ofertava 1 beca a Itàlia.

Donat que només un alumne s'ha presentat a la convocatòria de beques, i després de valorar la seva adequació a rebre la beca, el benefiari es DANIEL CAULES MARQUÉS.

Ara Dani rebra formació lingüística on line d'Italià els proper mesos fins la seva partida en Abril. Dani realitzarà el seu mòdul de formació en centres de treball en una empresa instal·adora de Florència, on va fer feina el nostre alumne Erasmus+ KA103 de l'any passat.

Enhorabona!