MENORCA. DIVENDRES I DISSABTE, 29 I 30 D'ABRIL

IMG 20160430 140327Divendres, 29 d’abril. Marxem cap a Menorca.
Fa una hora que hem sortit del port de Barcelona i la cosa està molt tranquil·la.
L’embarcament ha anat com una seda. No hem perdut cap maleta, cap bicicleta,  i a més tots els vostres fills portaven el DNI.
A la sala de butaques on hem de passar la nit hi ha molts altres passatgers, esperem que no hi hagi gaire xivarri i ens deixin dormir tranquils. Els nois tenen moltes ganes de descansar i estan tots quiets en silenci fent lectura.
Hem detectat algun intercanvi de substàncies químiques entre els vostres fills, n’hi havia un que demanava biodramines a canvi de xuxes. El barco no es mou gens però per si de cas.
Els hem comptat i n’hi ha 31. De moment no n’hem perdut cap.
Són les 12 de la nit i sembla que dormen, no se sent ningú. Bé, algun passatger indeterminat està roncant de valent però crec que no és dels nostres.
Aquesta sala de butaques s’ha anat emplenant i hi ha molta gent dormint a part de nosaltres. La veritat és que són la mar de còmodes aquestes butaques encara que es vegin postures ben curioses. Una cama per aquí un peu per allà, aquell amb els ulls tapats, aquella amb una tovallola sobre el cap, cadascú s’acomoda com pot. Fa una calor d’espant i algunes de les nostres suant sota una manta que no sé d’on ha sortit. És ben bé que els costums costen de canviar.

Llegeix més...

VELO-BICI A MENORCA

A partir del proper dissabte dia 30, desenvoluparem l'estada a Menorca del Velo-Bici.cat.

En els documents adjunts trobareu la síntesi de les rutes i els continguts que anirem desenvolupant durant la primera setmana de maig i també el programa detallat de tot el que anirem fent cada dia.

programa menorca  grups i rutes

AGRAÏMENT QUE ELS PARES DE SANTA COLOMA DE FARNERS FAN ARRIBAR AL PROFESSOR DE GIRONA IGNASI CATALÀ

"Una vegada arribada la calma m'ha semblat de fer aquestes quatre ratlles, perquè tot i que us ho hem dit, crec que amb el tràfec d'anar amunt i avall no ho heu escoltat prou.
Hem viscut una setmana intensa i trepidant, els que ja hem passat per aquesta experiència potser amb més  calma i sense tanta pressió, però igual d'emocionant.
Això del velo és una experiència  que deixa  petjada. I si és així, és per tot l'esforç que hi ha al darrera. Començant  pel cervell pensador, per l'organització perfecte de totes les rutes i activitats, acabant per la implicació de pares i fills.  
Però el que vull destacar és la part humana de l'experiència. Fer de cotxe escombra, ens permès de veure la realitat del velo. Impressiona veure la quantitat de bicicletes juntes, una darrera l'altra que surten amb molta alegria, però ràpidament comencen a sorgir els problemes. Parada per punxada, per problemes del canvi, per una rampa, per caiguda, per lesió, per esgotament... suportar les inclemències meteorològiques, aigua-neu i tot! Tot això i més, i allà aquests fantàstics professors amb una paciència de Sant, animant, ajudant, encoratjant, apretant la bici, i a cops per rebre  a canvi, un moc d'adolescent (d'aquells que tots coneixem ).
Després d'aquesta part on s'han tingut que esforçar de valent, hi ha la part de relacions, conviure ni que sigui poques hores amb una altra família sempre és  enriquidor. També les relacions entre ells, tant amb els menorquins com amb els d'aquí perquè molts d'ells no havien parlat mai i ara es descobreixen i fan amistat.
Ignasi, et faig arribar totes les gràcies que corren pel whatsApp, esperant que ho facis arribar a tots els altres professors i encoratjar-vos a que seguiu amb aquest projecte. Gràcies per aquesta oportunitat.

Ciutadella ja és al cor de molts de nosaltres."

GIRONA. DIVENDRES, 18 DE MARÇ

I el darrer dia arribà en un tancar d'ulls!

Com cada dia, a les 8 ens trobàrem amb les bicicletes a l'institut i explicàrem les instruccions per al dia. Va tocar el Road Book, que és una activitat d'orientació sobre les dues rodes, en aquest cas. Els professors dividiren els al·lots i al·lotes en grups i els donaren a cadascun el full de la ruta secreta i s'explicaren les claus per interpretar-lo.

A continuació, tots plegats anàrem al Parc de Sant Salvador i es donà el sus per començar l'activitat. Els set grups no sortiren junts, sinó que entre un grup i un altre es donaren 5 minuts de distància.

A l'hora de començar el Road Book, ja hi havia 4 grups perduts, mentre que els altres 3 semblaven que se'n sortien. Un grup va haver d'abandonar, ja que es va perdre completament i va aparèixer en un lloc que no tocava i ja va ser difícil enganxar-se a la ruta correcta. Els altres grups despistats es varen poder reconduir gràcies a l'ajuda dels professors que feien de garnera a darrere de tots.


Amb prou esforç els sis grups arribaren al final de la ruta, a un pont que travessava un rierol d'aigües tèrboles  i després, tots junts baixàrem un pronunciat descens cap a l'institut un altre cop. Els al·lots varen partir a les cases de les famílies a dutxar-se i preparar les maletes i tornaren a dinar tots plegats a la Bodegueta. De mentre, a l'institut els professors netejaren les bicicletes de tots.


En haver dinat, el batle de Santa Coloma ens rebé i va felicitar el projecte, N'Ignasi Català i en Pere Ferrer també agraïren l'ajuda de les famílies i l'esforç dels alumnes perquè l'intercanvi va ser un èxit!


Al final, arribà un dels moments més intensos del projecte: plors, tristesa, abraçades... Els comiats són difícils! I entre llàgrimes anàrem carregant el bus amb les maletes.

El trajecte cap a Barcelona va anar prou bé, al vaixell, malgrat que era el primer dia de vacances a Catalunya i anava ple, vam tenir un lloc assignat tots junts i encara amb el cap més a Santa Coloma de Farners que a Ciutadella tornàrem cap a casa. Contents, perquè en un mes, ens tornarem a veure tots per seguir pedalejant.

Imatges de l'intercanvi

GIRONA. DIJOUS, 17 DE MARÇ

Quarta ruta del Velo-Bici.cat 2016

Avui després d’un vespre festiu i ben mogudet a la casa de colònies, ens hem despertat amb molta pluja. Això ha fet canviar una mica els plans previstos. A primera hora ens hem aixecat i hem pres un bon berenar per agafar forces, després hem arreglat els estudis i les instal·lacions. Fetes aquestes feines, el bus ens ha vengut a cercar i ens ha duit fins a Arbúcies, on hem visitat el Museu Etnològic del Montseny, la Gabella. Allà unes guies ens han explicat com vivien els pobladors de la comarca anys enrere i hem conegut part del patrimoni cultural del Montseny al llarg de la història i també un poc de l’historia del Castell de Montsoriu (la visita que hem hagut de suspendre).
Després de la visita, ens hem dividit en dos grups: un primer grup, amb ganes de donar-li canya a la velo ha realitzat la ruta prevista per al dia i, primerament, ha ascendit fins a l’ermita de Padrós, on, a causa de les condicions climatològiques d’aquests dies, els ciclistes hi han trobat una miqueta de neu. A més, en aquest mateix indret han aprofitat per fer un mos. Tot seguit, el grup ha iniciat una baixada força llarga tot passant per l’Albó fins arribar a Castanyet.
L’altre grup ha preferit descansar i ha anat a l’institut de Santa Coloma de Farners, on ha dinat i alguns han realitzat activitats esportives diverses, mentre d’altres han aprofitat per descansar.
Al capvespre, després d’una bona dutxa, els ciclistes menorquins i catalans han realitzat una quedada al Magma, un centre lúdic termal que es troba al mateix poble i que ha servit per relaxar-se una mica i agafar forces per al Road Book de demà i tancar la primera part de la sisena edició de l’intercanvi.

Imatges de l'intercanvi

GIRONA. DIMECRES, 16 DE MARÇ

Avui hem realitzat la tercera ruta, que ha estat una de les més dures de l'intercanvi. A primera hora, ens hem trobat a l'institut de Santa Coloma de Farners, hem fet les explicacions pertinents de la ruta prevista i hem començat a pedalejar per la carretera de Castanyet fins arribar al Sorós. Allà hem fet una aturada per berenar i hem agafat forces per seguir amb el camí. Tot seguit hem continuat l'itinerari, passant per l'Espinau i hem arribat al mas del Subirà, on hem pres un bon dinar ben calentets vora la llar de foc que ens ha ajudat a carregar les piles. Malauradament, el temps no ens ha acompanyat i ha començat a ploure. Així que hem decidit emprendre la marxa aviat per arribar com abans millor a Can Massaguer, la casa de colònies on hem passat la nit, situada a Arbúcies. La ruta ha estat bastant dura, ja que, en primer lloc, el recorregut es caracteritzada per nombroses pujades molt inclinades i, a més, ha plogut molt i fins i tot en algun moment ha arribar a fer aiguaneu. El fred ha estat considerable i després d'un gran esforç i alguna llagrimeta hem arribat al poble de Sant Hilari de Sacalm, on hem deixat les bicis al poliesportiu. Tot seguit, un bus ens ha vengut a cercar i ens ha duit fins a la casa de colònies. Allà hem pres una dutxa ben reconfortant, hem descansat i hem sopat. Quan semblava que ja no podíem més i que les forces ja defallien, hem muntat una discoteca a una sala de la casa de colònies i hem realitzat una festa a ritme de techno que ha servit per reforçar els nostres vincles amb els companys catalans.
Demà, tocava continuar la ruta, però vistes les previsions metereològiques, sembla que haurem de realitzar alguns canvis en la programació.

Imatges de l'intercanvi