GIRONA. DIMARTS, 15 DE MARÇ

La Ruta de les 10 Ermites

Avui hem realitzat la segona ruta de l’intercanvi. Hem realitzat una part de la Ruta de les 10 Ermites (n’hem visitades tres), dita també la Ruta del Romànic. Ens hem trobat a l’institut a les 8h i al cap d’una estona ja hem començat a pedalejar. Després de pujar una mica hem arribat a la primera de les ermites: l’ermita de Farners. Allà hem aturat i hem aprofitat per pujar a peu al Castell del mateix nom i al turó dels Vents des d’on hem tengut una vista espectacular del sud de les Guilleries i el pla de la Selva. Al cap d’una estona hem tornat a agafar les velos i hem anat fins a Sant Pere Cercada, on hem berenat. Amb les piles ben carregades hem tornat a reprendre la marxa tot seguint el camí per unes pujades ben costerudes fins arribar a la darrera ermita: Argimón. Allà hem pogut descansar una bona estona i hem dinat al sol. Durant el trajecte hem passat per zones d’alzines sureres i hem pogut observar com s’extreu l’escorça d’aquests arbres per fer-ne suro. En haver dinat i reposat una mica, hem iniciat la baixada per arribar cap a Santa Coloma. Abans, però, ens hem aturat al bosc, on n’Enric i en Pere, dos professors de l’escola forestal ens esperaven i ens han explicat la seva experiència en aquest àmbit i ens han fet una demostració de l’ús d’algunes màquines com la motoserra o la desbrossadora. Vist això, hem arribat al poble i després d’una bona dutxa reconfortant hem realitzat activitats lúdiques diverses.

Imatges de l'intercanvi

GIRONA. DILLUNS, 14 DE MARÇ

IMG 20160312 104632Ja som per terres gironines!
Després d’una viatge llarg, però tranquil, en vaixell arribàrem a Barcelona, on un bus ens esperà per carregar velos i partir cap a Santa Coloma de Farners. En arribar, els nostres companys gironins ens esperaven il·lusionats i la trobada entre uns i altres va ser molt intensa i emotiva.
L’endemà, diumenge, vàrem fer la presentació oficial a l’institut, on els alumnes menorquins vàrem entregar als companys catalans el mallot d’enguany. Tot seguit, va tenir lloc un pica-pica que serví per conèixer el professorat acompanyant, famílies i alumnes. Al capvespre, s’organitzaren activitats lliures i de descans per afrontar amb ganes la primera ruta.
Dilluns ens trobàrem a les 8h a l’institut i després d’una petita presentació per part de companys gironins, posàrem a punt les velos i partirem amb ganes a recórrer la plana de la Selva. El trajecte, que transcorregué sense incidències, passà per diferents indrets com el poble de Brunyola, la Resclosa d’en Borra, on varem veure un volcà, i passejàrem per dins del cràter (un dels més grans d’Europa), les Fonts de Salitja... A meitat camí, ens aturàrem a dinar una paella ben gustosa que molt amablement un grup de pares i mares catalans cuinà per poder agafar forces per a continuar l’itinerari! En haver dinat, superant el xubec, reprenguérem la marxa i passàrem per Vilobí d’Onyar per arribar finalment a Santa Coloma de Farners. Després d’una bona dutxa, realitzàrem activitats diverses de descans i carregàrem piles per continuar l’endemà amb una nova ruta.

Imatges de l'intercanvi

NOVA EDICIÓ DEL VELO-BICI.CAT

Un curs més i com és habitual tornam amb l'aventura de l'intercanvi escolar que anomenam "Velo-Bici.cat". Enguany ja fa 10 anys que feim projectes d'intercanvi al voltant de la bicicleta.

Demà partim cap a Santa Coloma de Farners (Girona) i per si us interessa seguir les rutes i els continguts que enguany farem a la comarca de La Selva, adjunt trobareu el programa d'aquests dies. També us anticip les rutes i continguts que abordarem el proper maig durant l'estada a Menorca.

Si ho voleu ens podeu seguir durant aquests dies mitjançat el hashtag #velobici16 d'Instagram i també per mitjà de la web de l'institut.

IMG 20160221 101032 IMG 20160306 163847

VELO-BICI.CAT 2015

logo 2015 petit

PROGRAMA VELO-BICI.CAT

Un any més està a punt d'iniciar-se l'intercanvi que fan els alumnes de 3r d'ESO amb altres del mateix nivell de Santa Coloma de Farners. Els nostres vogaran per Girona entre el 19 i el 27 de març i els de Santa Coloma voltaran per Menorca entre l'1 i el 8 de maig. Els pares tenen una reunió informativa aquest dimecres dia 25 a les 20 hores i qui vulgui pot veure el programa complet en aquest enllaç.

Sort i ventura, que l'experiència s'ho val.

 

.