FICCIONS. L'AVENTURA DE CREAR HISTÒRIES

gisela

L’alumna Gisela Medina Carbonero, de 1r de Batxillerat, ha resultat finalista del concurs literari FICCIONS (organitzat per l’associació AMIC, mitjans de la informació i la comunicació), d’entre centenars de participants d’arreu del territori catalanoparlant, amb el relat “Olor de colònia”.  Enhorabona!!!

XERRADA DE LA MÀ DE JOAN LÓPEZ ALS ALUMNES DE 2n DE BATXILLERAT

Dijous, 29 de març els alumnes de 2n de Batxillerat de  l'IES Josep Maria Quadrado van tenir el plaer de conèixer Till Stegmann, catedràtic de filologia romànica, professor de literatura i catalanòfil alemany, de la mà de Joan López.
A més de parlar sobre el seu darrer llibre, Ambaixador de Catalunya a Espanya, Stegmann els va explicar els seus primers contactes amb el català, els viatges pels diferents territoris de parla catalana i el seu mètode per aprendre diferents llengües romàniques.

Stegmann va néixer a Barcelona perquè el seu pare era el director del Col·legi Alemany de la ciutat, als 10 anys va retornar a Alemanya. Més endavant, va viatjar a Catalunya i també va visitar les Illes Balears i va entrar en contacte amb la llengua catalana.
Ha estat professor a diverses universitats, ha rebut el Premi Internacional Ramon Llull i el Premi Pompeu Fabra per la difusió i projecció de la cultura catalana.  Fundador, també, de la Biblioteca Catalana de la Goethe-Universität de Frankfurt, que té més de 36.000 llibres de literatura catalana i d'assajos sobre la cultura i literatura catalanes.

20170329 132453

Els alumnes del centre participen en el concurs “Lletres i mots”

IMG 20151103 115616Cinc alumnes de 3r d'ESO del Josep Maria Quadrado han participat en la primera fase del concurs de lletrejar "Lletres i mots" que organitzen les biblioteques de Menorca. El funcionament del joc és semblant a alguna de les parts del programa "El gran dictat" de Tv3: es diu una paraula al concursant i  aquest l'ha de lletrejar. Van passant diverses fases en què es van eliminant els que fallen; al final queda el millor, el que no ha errat cap paraula.

Els classificats dels diferents pobles acudiran com a finalistes el dia 14 de novembre a Ciutadella en el marc de la XI Fira del llibre català. Serà davant l'ajuntament a les 12h. Entre ells hi ha tres alumnes ciutadellencs, dos dels quals pertanyen al nostre centre: Selua Bertit i Albert de Pablo.

.

FELIÇ NOVA ETAPA, NINA I DOLORS!

jubileu 1

El Departament de Català acomiada dues professores molt estimades; divendres passat en vam celebrar la festa.  

Feliç nova etapa, Nina i Dolors!
.

CANÇÓ DE GUNHAR

 

Treball lector sobre Memorial de Tabarka. Autores: Mariona Moll i Clàudia Fernández. 1ESO-E, curs 2014-15.

.

LLETRARREL-2015. SANT JORDI 2015

pemiats i jurat lletrarrel 2015

Vet aquí els membres del jurat, Esperança Pons i Antoni Català, i els guanyadors del Premi LLETRARREL-2015 del nostre institut:

- Jordi Anglada, 1r premi de la Categoria 1r i 2n ESO (EL LLARGANDAIX D'ALAIOR)
- Clàudia Fernandez, 2n premi de la Categoria 1r i 2n ESO (ES FORNER QUE NO SABIA FER PA)
- Clàudia Carreras, 1r premi de la Categoria 3r i 4t ESO
- Míriam Triay, 2n premi de la Categoria 3r i 4t ESO
- Júlia Coll, 1r premi de la Categoria Batxillerat (ECLIPSI D'AU FÈNIX)
- Francina Caules, 2n premi de la Categoria Batxillerat

 

Gràcies i enhorabona a tots!!!!

.