PUNT JOVE

10806993 1521826931404167 9922149 nTALLER DE PLANTES MEDICINALS PER ALS ALUMNES DE 2n D'ESO

Una monitora del Punt Jove els donà a conèixer les propietats de les plantes aromàtiques de Menorca

Jaume Benejam i Paulina Rodríguez

Durant el passat mes d'octubre, els alumnes de segon d'ESO hem llegit la novel·la Al-Rhazes, el metge de la talaia, d'Antoni Oliver. El protagonista d'aquest relat ambientat en el S.XVI és un metge que aplica molts de remeis naturals per curar les malalties del seus pacients. Avui en dia la medecina fa molt d'ús de productes sintètics elaborats als laboratoris per les farmacèutiques, però hi ha una medicina naturista que empra les plantes per tractar dolors i malalties.

Els alumnes de segon vam poder conèixer les plantes més usuals que hi ha a Menorca i les seves propietats. Na Carolina Álvarez, monitora del Punt Jove, ens va parlar de l'espígol, el romaní, la camamil·la, el julivert, la civada, el pi, la llimona, l'all... i després de l'explicació teòrica van fer dues pràctiques, una per suavitzar la pell de les mans i l'altra per netejar el cutis. També vam aprendre de fer infusions tant per a ús intern com extern.10818825 1521826871404173 156560822 n

Per suavitzar les mans vam emprar:

  • 5 cullerades d'oli d'oliva o d'ametlles
  • 1 llimona expremuda
  • 4 cullerades soperes de sucre

Ens vam fregar les mans amb aquesta mescla, la vam deixar actuar un parell de minuts i ens vam passar amb aigua. Les mans ens van quedar super suaus.

I per a la màscara facial vam emprar:

  • 2 cullerades soperes de farina de civada
  • Aigua teba o infusió

Ens vam empastifar la cara, vam esperar una miqueta i ens la vam passar amb aigua teba. Després amb un cotonet ens hi vam aplicar el suc d'una infusió de camamil·la.

Va ser un taller molt interessant i donam les gràcies al Punt Jove i a na Caro per la seva disponibilitat.

.