La diversitat de tradicions religioses a Menorca

Image El passat dijous 3 de maig, el Departament de Filosofia va dur a terme una taula rodona sobre la diversitat de tradicions religioses a Menorca. Els alumnes de primer de batxillerat varen poder escoltar de primera mà les diferents visions religioses sobre la transcendència, la mort, les diverses idees sobre Déu...  

.

A la taula hi havia Kelsang Paglam, monja budista de la tradició Kadampa (occidental); Carme Mesquida, monja de Santa Clara; Climent Sabater, de la fe Bahá’i; Josué Sintes, pastor de l’església evangèlica; Baldomero Fernández, budista de la tradició oriental, i Agustín Sansinanea, hinduista. Ens hauria agradat tenir representació de les religions jueva i islàmica, però no vàrem poder-ne reunir representants.

Val a dir que vàrem tenir la sort de tenir la col·laboració de Josep Bagur, cap de redacció a Ciutadella del diari Menorca, que va conduir les intervencions dels ponents i les preguntes dels assistents.

La nostra illa cada vegada es mostra més diversa des del punt de vista del pensament, cosa que no sorprèn, ja que dia a dia les fronteres de les idees es dissolen per l’acció de les tecnologies i l’arribada de gent de tradicions diferents. Davant açò, és interessant ressaltar l’interès dels alumnes per conèixer-ne la visió del món. Ser conscients de la pluralitat d’enfocaments ens permet fer-nos una idea més coherent del que nosaltres pensam, fer-nos una idea més ajustada de nosaltres mateixos i, amb açò, mantenir una mirada més tolerant davant la diferència. Repetirem l’experiència.