FAMÍLIES DE L'IES J.M. QUADRADO I EL VELO-BICI.CAT

Les famílies dels al·lots i al·lotes de 3r d’ESO que estudien a l’institut J.M. Quadrado i que durant aquesta setmana participen en l’intercanvi velo-bici.cat, han manifestat la seva satisfacció per un projecte que uneix la convivència, el foment d’hàbits saludables i ecològics, la descoberta del paisatge però també valors com la disciplina, la solidaritat, el treball en equip, l’esforç i la superació personal.

Per dur a  terme l’intercanvi, s’han entrenat al llarg del curs i han preparat les rutes durant els diumenges, sempre acompanyats pels professors i per un grup de pares voluntaris que també han volgut viure l’experiència en directe, al costat dels fills i filles, recorrent l’illa amb velo.

Els al·lots i al·lotes també han estat els responsables d’elaborar tots els continguts  que s’inclouen al projecte, com ara els jaciments arqueològics de Menorca, la geologia de l’illa, l’explotació ramadera, el litoral marí i el sistema dunar, els barrancs, etc.

Per a algunes famílies ha estat la primera vegada que vivien aquesta experiència; d’altres ja van tenir el gust de tenir a ca seua un alumne/a holandès de la ciutat de Hoorn, grup amb el qual l’institut va començar aquesta experiència que, a més de de la bicicleta, fomentava l’ús de l’anglès.

Les famílies són conscients que no és fàcil organitzar una activitat d’aquestes característiques, que implica moltes hores de dedicació i de coordinació, i per açò manifesten el seu agraïment a l’institut i, en especial, a tots els professors que hi estan implicats.

Per la seva banda, els pares i mares també han estat i segueixen estant a disposició del grup, col·laborant amb molt de gust en tot allò que poden, de la mateixa manera que ho van fer les famílies gironines quan, el passat mes de març, van rebre el grup ciutadellenc amb els braços oberts i es van implicar amb entusiasme en l’experiència.

Els pares i mares del velo-bici.cat valoren molt positivament el projecte i estan convençuts que, talment com els va passar als seus fills i filles, quan els alumnes gironins tornin a ca seua se’n duran la maleta ben plena de coses que no es poden comprar amb doblers i que se recorden sempre.

.