Projecte Leonardo: FCT a Florència

Dos alumnes de segon curs del cicle formatiu de grau mitjà d'MSP del nostre institut, José Gómez i Martín Pereira, han iniciat el seu periode de formació en centres de treball (FCT) a Florència.


Martín i Jose al davant el Duomo, just arribar a Firenze.

Aquesta experiència formativa i cultural està emmarcada en el Programa d'Aprenentatge Permanent Illes Balears 2008 de la Conselleria d'Educació i Cultura, concretament a dins el Projecte de mobilitat Leonardo da Vinci per a alumnes de grau mitjà, mitjançant el qual s'atorguen ajuts econòmics per a estades formatives de qualitat en empreses europees.

 

Florència des de la Piazza Michelangelo

 

.

El passat diumenge 11 d'abril van viatjar cap a la preciosa ciutat de la Toscana italiana, acompanyats pel professor Joan Josep Vilafranca que coordinà el viatge i la relació amb les empreses que acolliran els alumnes durant un mes: Elettrocofi srl. i Termoidraulica Fiumi srl.


El professor acompanyant Joanjo Vilafranca i José Gómez al Duomo

Aquestes empreses aportaran formació als alumnes durant aquest període en els camps de sistemes de calefacció i climatització. Alhora els alumnes conten amb la tutorització d'un professor de l'Institut col·laborador Leonardo da Vinci da Firenze, el prof. Renato Gatti, que els guia en el procés. Posteriorment, en retornar a Menorca, els alumnes completaran el seu periode de pràctiques en empreses locals.


José Gómez, prof. Renato Gatti i Martín Pereira a Elettrocofi.
 

Martín a la vora d'un motocarro de l'empresa que l'acull, ideal per als estrets carrers de Florència.
L'empresa Termoidraulica Fiumi té en plantilla uns 30 tècnics-instal·ladors, amb una flota de 15 vehicles.


Hostal Sette Santi

Hem escollit l'hostal jove  Sette Santi per a la seva estada, antiga abadia reformada molt ben regentada per Stefano. Es troba al darrere de l'esglèsia amb el mateix nom, just a la vora de l'estadi d'esports de la ciutat, a 1.4km del centre i molt ben comunicada pel servei de bus. De ben segur resultarà una experiència molt profitosa per a ambdós estudiants.


José admirant el Ponte Vecchio