CRÒNIQUES DES DE MENORCA. DIJOUS 2 DE MAIG DE 2019

4t dia: Gimcana i Activitats aquàtiques
Com sempre l’activat del dia comença a l’Institut Josep M. Quadrado. Són les vuit i les cares dels nois i noies són les mateixes que les d’ahir i abans d’ahir, un poema. Tenen son, estan cansats però tots en punt a la sala polivalent. Un èxit!!
Avui no fem presentació de l’activitat del dia a l’Institut, la farem més endavant.
Ens adrecem a sa plaça dels Pins, on agafem dos busos per anar a Maó, a la fortificació de La Mola. Són 50 minuts de bus i ja hi ha algú que fa algun cop de cap.
Un cop arribat, ens dirigim a buscar la bicicleta que ha passat tota la nit a la fortalesa. Trobem tres o quatre rodes rebentades, segurament de l’esforç del dia anterior i que anaven perdent aire poc a poc.
Els guies de la ruta ens fan explicació de la historia de Maó, de la fortalesa i d’aspectes lingüístics del català menorquí relacionat amb altres llengües com el castellà, l’anglès i el francès, ja que varen ser ocupats durant alguns anys per aquestes potències. Veritablement una explicació molt interessant.
Seguidament en Pere, ens fa l’explicació de la primera activitat del dia : una gimcana amb bicicleta per la fortalesa. S’han dividit els alumnes en 10 grups i un altre, l’equip a batre, els de pares i professors.
La prova consistia en passar cada equip un seguit de proves molt divertides i guanyava qui les feia en el mínim temps. En aquesta gimcana hem après a tirar en fona, a córrer l’ensortilla (encertà una anella penjada amb un pal anant en bicicleta,un joc semblant del que es fa per les festes de Sant Joan), ...i unes quantes proves més, cadascuna més divertida que l’anterior. En aquesta gimcana s’han mullat, s’han enfarinat la cara,...
Algunes de les proves eren repetides del curs passat i d’altres eren noves. Els guies i jutges d’aquesta gimcana eren alumnes Velobici del curs passat.
La resposta dels nois i noies ha esta força positiva. En general els nois i noies s’han implicat en el joc, encara que hi ha algun grupet que ha volgut passar desapercebut i ha “desaparegut “ durant una bona estona.
Els guanyadors, amb diferencia, han estat l’equip dels pares i professors, que han pencat moltíssim i que es veia que estaven molt motivats. Hi ha hagut protestes per part de l’alumnat, però un cop revisat pel VAR, s’han aclarit el dubtes.
Aproximadament a les dues, ens hem posat a dinar dins la Mola, i seguidament hem carregat les bicicletes en un camió i cap a l’institut falten velos. Els pares acompanyants han fet un gran servei.
Després d’un viatge calmat (amb migdiada completa) ens hem dirigit al port de Ciutadella per practicar activitats aquàtiques, concretament caiac, vela amb creuer i vela amb stratos (una embarcació de vela lleugera). Aquí podem diferenciar dos tipus d’ambient, el de la serenor i elegància dels velers, i els de l’agressivitat (en el bon sentit de la paraula) i alegria del caiac.
Els caiacs han fet un recorregut que anava des del port fins a la platja gran. Ha estat una autèntica batalla naval, abordatges, mullades, crits i evidentment tots els caiacs bolcats i els ocupants a l’aigua. Ha estat una estona molt agradable on els professors han estat (alguns d’ells) els autèntics iniciadors i provocadors de les bolcades dels caiacs. Alguns alumnes ens han promès que ho pagarem en un moment o altre...ja tremolem.
Després de assecar-nos una mica, fer un petit mos i amb l’aquarius corresponent ens dirigim a l’institut per rebre els darrers consells per demà. Farem una ruta molt agradable pel nord de l’illa, el sector de tramuntana, una costa molt més abrupte, amb un paisatge espectacular i segurament no tan amable com la del sud. Ens podrem banyar per darrer cop si el temps ho permet.
Deixem bicis i cap a casa a descansar...bé, no tots, ja que els alumnes (pensem que tots) tenen reservada taula per menjar-se una pizza. Però d’això ja us ho explicaran els vostres fills i filles. En sentirem a parlar i si de cas us explicarem el que es pugui...
Salut,
Edgar, Ignasi, Jordi i Quim

Veure les imatges