CRÒNIQUES DES DE MENORCA. DISSABTE 27 D'ABRIL DE 2019

Són les 23 hores del dissabte i ja portem més d’un dia activats dins aquest nostre projecte del Velobici.
Fa unes quantes hores que no sabem res dels vostres fills. Des del migdia ja s’espavilen sols i amb poques ganes de veure’ns. De tant en tant aquesta tarda-vespre n’hem vist passar uns quants, anaven per munt i avall en colla i les cares resumien el grau de felicitat que portaven.
Enrere queda un viatge molt plàcid en vaixell (només un mareig). Després d’una arribada a Barcelona bastant còmode i una espera per treure les targetes d’embarcament, vam començar a entrar al Martin Soler, així es diu el barco que ens ha de portar a Ciutadella. La maleta a la ma esquerra, la bicicleta a la ma dreta , la motxilla a l’esquena i poc a poc deixar ordenades les bicicletes a la bodega. Acte seguit, pujar a buscar els nostre espai, la zona Neptuno, on hi ha les butaques «còmodes»per dormir o simplement per passar la nit.
No cal dir que un cop arribat a la nostra zona, els altres passatgers van fer cara d’espant quan ens van veure entrar. Avui serà difícil dormir, devien pensar. Falsa alarma, comportament bo. Al matí, no ens van felicitar però hi va faltar poc. Bé sempre hi ha algú que ha sortit empipat, però no era la tònica general.
La nit va ser tranquil•la. Alguns van dormir, altres ho van intentar passades unes hores i d’altres a coberta a passar l’estona. A les 6’30 ja hem atracat el vaixell al port.
Al mateix port ens esperaven els nostres companys menorquins i les seves famílies amb molta alegria, va ser un retrobament molt esperat. Un cop deixats els equipatges vam anar en bicicleta fins a l’institut, res, un quilometret i ja està. Ens tenien preparat un esmorzar reparador que ens va anar molt bé després d’una nit enmig del mar. Abans però, els han reunit a la sala polivalent i després de donar-nos la benvinguda s’han donat quatre instruccions per dilluns i ens han explicat quatre aspectes de la ciutat de Ciutadella per part de tres noies menorquines.
A les 11’30 l'alcaldessa Joana Gomila ens ha donat la benvinguda al Saló Gòtic de l’Ajuntament i ens ha convidat a gaudir del paisatge i costums de Ciutadella i de Menorca en general. En Pere Ferrer i l’Ignasi Català, han fet els seus respectius parlaments, agraint la tasca de les famílies i el cop de mà també de les institucions per tirar endavant aquest projecte del Velobici. Finalment el regidor d’esports, ha fet un repàs als nou anys que portem de velobici i la satisfacció que això suposa per a tots aquells que hi participen directa o indirectament.
L’acte institucional s’ha acabat amb un obsequi per part de l’ajuntament (una samarreta i un llibre) una foto de grup.
El matí s’ha acabat amb una visita a la catedral de Menorca, on ens han fet una breu explicació dels aspectes gòtics de l’edifici.
A partir d’aquí poca cosa més us podem dir. Via lliure!!!!
Sabem que alguns volien anar a banyar-se a Sa Caleta . Per cert el dia espectacular i sense fer molta calor, ha estat una jornada molt agradable per passejar i estar-se a fora.
Demà tenen dia lliure amb famílies i dilluns ja serà un altre dia...


Edgar, Ignasi, Jordi i Quim

Veure les imatges