CRÒNICA DE L'INTERCANVI AMB ITÀLIA (BASSANO I PADOVA). 1r DE BATXILLER

 

Dimecres 3 d'Abril
Petra, la professorat de Bassano, i la regidora de l'ajuntament de la ciutat ens donen la benvinguda al Liceo Brocchi de Bassano. El nostre director ens anima a aprofitar l'ocasió que ens brinda aquest intercanvi per coneixer i estrenyer lligams amb els nostres colegues europeus. L'esperit de compartir uns dies fantàstics es nota entre tots. Cares amb un bon somriure, plens d'alegria i vitalitat.
Anam per feina.L'alumant de Bassano ens han presentat com funciona el sistema educatiu.
Hora de partir cap a Verona. Allà ens tornam a trobar amb la resta de menorquins.
El punt de partida pels alumnes que estan a Padova també ha estat l'Institut. Ens ha rebut el director del Liceo Duca D'Aosta al seu gran despatx i ens ha encoratjat a disfrutar i aprendre d'aquesta gran regió del Veneto. Després hem partit cap a Verona amb ganes de descobrir aquesta preciosa ciutat i veure els nostres companys.
Durant tota la jornada , na Katiusha, guia de Verona, ens encisa amb la seva veu clara. Ens relata la història de Verona, ens descobreix racons com el pati dels Capulettto i la seva immortal Julieta, ens relata fets de la vida quotidiana de fa segles i ens transmet la passió d'aquella persona que estima la seva ciutat. «La ciutat de la primavera»
Una aturada per fer un mosset i després visitam l'Arena de Verona. Espectacular!!! Esteim dins un dels monuments més importants de l'època de l'imperi Romà. Sembla mentida...
Ahir ens haviem anat a dormir amb la incertesa de si avui ploria... no sabem a qui hem de donar les gràcies,.... si han estat els antics déus romans, la natura, l'atzar... però avui, ni gota de pluja. Gràcies!
Ja som a casa. És hora de passar-nos fotos, fer una darrera xerradeta abans d'anar a dormir,...
Notte!

 

Dimarts 2 d'Abril
Després de tants dies d'espera ... partim amb molta il·lusió a Itàlia!!!
Som un bon ranxo. Maletes plenes i amb moltes ganes de coneixer en persona els nostres amfitrions que ens acolliran durant aquesta setmana.
El vol no s'ha fet gens feixuc. A l'aeroport de Venècia ens esperava na Sussana, professora de Padova per donar-nos la benvinguda. Allà ens hem hagut de dir adéu. De fet, més que adéu, ha estat fins demà. Ens veurem a Verona!
Com sempre els nervis i la emoció ens ha invaït quan hem arribat a destí i ens hem trobat cara a cara amb les nostres famílies adoptives. El tracte és fantàstic. Força menjar, moltes atencions,... Esteim com a casa. Hora de descansar. Buona notte!