SANTA COLOMA. 28 DE MARÇ DE 2019

Dijous 28 de març: presa de Susquera - Santa Coloma de Farners

Després d’una nit mogueta on semblava que no havíem fet res i que no estàvem cansat, ens vam aixecar prest per començar la quarta ruta (què ràpid passava la setmana!). Després de dues rutes molt dures, la d’avui sembla més fàcil, ja que no tot era pujar.

Vam berenar tots junts a la casa de colònies (alguns mig adormits) i just després ens vam preparar per la ruta més llarga, una ruta de 50 km que anava des d’Osor fins a Santa Coloma de Farners passant per Susqueda. Aquest dia no hi va haver cap presentació per problemes tècnics.

Tot i que es suposava que ja no havíem de pujar més, l’inici de la ruta va començar PUJANT UN ALTRE COP, però aquesta vegada per carretera, la qual cosa era més fàcil, tot i que la primera caiguda va succeir en menys de 5 minuts (es notava que havíem dormit poc). La pujada es va fer dura, portàvem molts dies i començàvem a estar cansats, però només van ser 4 km de pujada (tot i que van semblar més). Després d’aquesta pujada ens vam desviar i vam començar a baixar fins a la presa de Susquera, on n’Ignasi Català ens va explicat per a què servia i com funcionava la central hidroelèctirca i vam berenar d’uns cocs de llom que ens van portar els pares des de la casa de colònies.

Després d’haver berenat vam continuar baixant (no feia falta ni vogar) per la carretera fins l’Embassament del Pasteral i allà vam agafar la Ruta del Carrilet i la Cellera de Ter fins a arribar al poble d’Anglès.

Poc després de passar Anglès ens vam aturar a dinar a l’Ermita de Sant Pere Sestronques i, després d’un breu descans al Sol, vam continuar fins a arribar a Santa Coloma. El final de la ruta es va fer etern degut a la gran quantitat de punxades que hi va haver i que en Pere Ferrer va haver de solucionar. Els alumnes estaven desperats per arribar prest per poder anar de compres a Girona i veien que el temps se’ns tirava a sobre i que els seus plans perillaven. Al final no vam arribar a l’institut de Santa Coloma fins les 19:00.

Passada la quarta ruta ja quedava molt poc, l’última etapa i el comiat. Tocava gaudir al màxim de l’últim dia.

Vegeu les imatges