VALLS D'ÀNEU. CURS 2018-2019 (de 28 de gener a 1 febrer)

CRÒNICA DEL QUART DIA D'ESTADA

El matí s'ha aixecat diferent als altres dies. No neva i sembla que ve una mica obert...
La neu es comença a forndre però l'excursió d'avui serà a cota 1400 i segurament allà hi haurà menys temperatura.

Després de berenar, repartir polaines i la petita xerrada "tècnica" hem agafat taxis 4x4 per anar a Son, un municipi situat a tocar del Parc Nacional d'Aigüestortes, ja què avui no el podrem visitar perquè hi ha risc d'allaus.
Hem realitzat un recorregut ovalat d'uns 3km caminant sobre una manta d'uns 150cm de neu pols amb ajuda de raquetes de neu, durant el qual les professores del Camp d'Aprenentatge ens han mostrat a distingir rastres dels animals que hi habiten i a reconèixer la vegetació que trobem (bedoll, pi, etc.). També hem estudiat les formacions rocoses i l'orígen geològic de les muntanyes que ens envolten.
A partir de mitjan matí ha sortit el sol i hem pogut gaudir d'un dinar sobre la neu i una estona d'esbarjo per fer "animalades".

Ja de tornada a l'alberg hem gaudit de temps lliure i més tard hem sopat, endreçat les habitacions i preparat les maletes per al llarg trajecte fins l'aeroport.

Això ja s'ha acabat !!

L'equip de professores i professors.

més fotografies

 

CRÒNICA DEL 3r DIA D'ESTADA A ESTERRI D'ÀNEU

Com cada matí ens hem despertat sobre les 7:30h per fer dutxes i a les 8:30h hem fet el berenar.

Avui teníem previst visitar un bosc d'avets i estudiar les seves característiques, la fauna que hi habita, etc., però no hi hem pogut anar perquè un allau de neu caigut el dimarts impedia el pas del bus fins al bosc. Per això hem hagut de canviar de plans i hem fet una visita a l'embassament d'Esterri, a on hem conegut la seva fauna i hem pogut observar els ocells que s'hi troben des dels "hydes" que hi ha preparats.

Després de dinar les professores del centre ens han comunicat que tampoc seria possible fer una de les activitats més interessants, que es basava en l'estudi i mesura del cabal d'un riu perquè l'estat de les vores impedia realitzar-la amb prou seguretat. En el seu lloc hem visitat una casa del nucli d'Esterri emblemàtica que s'ha conservat intacte de dels inicis del segle XX i a on hem pogut gaudir d'una visita guiada per les seves estances coneixent els estris i costums de la vida en la muntanya.

En tornar hem tingut un parell d'hores de temps lliure i hem anat a sopar. Per acabar el dia hem gaudit amb l'emocionant partit de futbol entre el FC Barcelona i el Sevilla FC que s'ha decantat del costat blau i grana.
Demà toca excursió amb raquetes de neu.

L'equip de professores i professors.

més fotografies

CRÒNICA DEL SEGON DIA D'ESTADA A ESTERRI D'ÀNEU

Ens hem despertat sobre l'horari establert i a les 8:30h hem anat a berenar per agafar forces del dia que ens esperava.

El matí ens ha regalat una estampa idílica en l'alberg on ens allotgem. Després d'estar nevant gran part de la nit s'ha arribat a acumular prop de mig metre de neu en tota la vall. Per evitar patir fred en excés hem realitzat la primera part de l'activitat del matí, que consistia en un estudi de la línia cronològica de la societat de la zona, dintre diferents recintes de l'alberg i en acabar hem sortit cap al monastir de Sant Pere del Burgal, a on l'alumnat ha fet un estudi "in situ" de l'arquitectura, història i curiositats d'aquest emblemàtic edifici derruit i parcialment restaurat.
El temps ens ha acompanyat fins el moment de tornar, quan s'ha posat lleugerament a nevar de nou.

Després de dinar i descansar una breu estoneta hem fet la segona activitat del dia: orientació i descoberta de la zona. En aquesta ocasió els alumnes han anat recopilant dades a partir d'unes proves ubicades en uns punts concrets del recorregut, que anaven descobrint mitjançant l'ús d'un GPS, plànols i una brúixola. Tota l'activitat s'ha realitzat sota una nevada moderada que, tot i ser constant, ha deixat gaudir del temps.

Morts de cansament ens hem pres una bona dutxa i hem anat a passejar pel poble abans de l'hora del sopar, com sempre ben bo i nutritiu (verdures al vapor i botifarra amb patatilles).

Dimecres, més.

L'equip de profes

més fotografies

 

CRÒNICA DEL PRIMER DIA A ESTERRI D'ANEU

El primer dia de viatge ha estat marcat per la neu. Les previsions han encertat i hem viatjat sota la neu bona part del trajecte amb bus.

Arribats a l'aeroport del Prat hem sortit rumb a Esterri d'Aneu. Pel camí ens hem aturat a Agramunt per estirar les cames i fer un mosset i, més tard, a Sort per dinar. Les màquines llevaneus ja anaven i venien per netejar la carretera i la neu es començava a fer evident. Abans de sortir per fer el darrer tram, el xòfer ha posat les cadenes al bus per acabar el trajecte amb seguretat, uns tres quarts d'hora aproximadament, fins arribar a l'alberg.

Després de la presentació amb na Neus, la professora del camp d'aprenentatge, ens hem instal·lat i pres possessió de les habitacions i encara hem tingut temps per anar a fer l'activitat de descoberta del polble d'Esterri, a on l'alumnat ha pogut gaudir d'una bona passejada i vàries "guerres" de pilotes de neu.

Un cop ja retornats a casa, hem ben sopat (spaguetti amb tomatigat i formatge, amanida, filets de peix arrebossats i un iogurt) i hem pogut fer una mica de revetlleta fins a l'hora de pujar a les habitacions per descansar.

Demà (dimarts) es presenta un dia dur, amb treball de camp sota la neu matí i capvespre.

L'equip de professores i professors

més fotografies

valls aneu 2018 2019

Enllaç a la informació meteorològica i imatges en temps real de Valls d'Àneu