VALLS D'ÀNEU 2017-2018. CRÒNICA DEL VIATGE

Carpetes amb imatges del viatge

Carpeta dilluns-dimecres: https://photos.app.goo.gl/m6UZGtiIvbAKJ1ms1
Carpeta dijous-divendres: https://photos.app.goo.gl/zvgMsuV9SaICT2Kx2
Carpeta seqüències: https://photos.app.goo.gl/5SUgyvpDGCFU47N12
Carpeta Trencalòs: https://photos.app.goo.gl/5tQQqj9wfYdptpaq1

 

Dijous, 1 de febrer de 2018

IMG 0896

Arribam al final del viatge i com a activitat de cloenda hem visitat el Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici, situat tot just a mitja hora en "taxi" - realment són vehicles 4x4 - de l'alberg (20 kilòmetres muntanya amunt de corbes sinuoses).
Ja arribats, hem escoltat les explicacions dels monitors, mentre admirats gaudíem del corprenedor paisatge pirenaic; poques paraules podem afegir per explicar-ho, simplement recomanar-vos que feu "click" a la galeria d'aquesta pàgina i observeu les fotos del nostre "reporter gràfic". Durant 5 hores, hem resseguit petjades d'animals (guineus, isards, esquirols, martes, trencalòs, etcètera...), escoltat les llegendes mitològiques sobre "Pirenne" o la muntanya dels Encantats, jugat amb la neu... Esmentar també que la caminada s'ha fet sobre raquetes als peus, mentre sobre el cap ens queia una fina neu que ha fet que l'excursió fos encara més divertida, una experiència inoblidable tot plegat.

Hem arribat més prest que els dies anteriors i, en acabar d’enllestir els quaderns de camp, els alumnes han tingut l'oportunitat de fer les darreres passejades pel poble abans de la vetllada final en la que uns veuen el Barça - València, altres escolten música, alguns valents juguen a futbol sota la nit tancada i els professors escrivim aquestes línies per acabar el diari d'aquesta vivència tan enriquidora.

Ha estat un plaer passar aquest dies amb els nostres alumnes i esperam que ells s'ho hagin passat tant bé com nosaltres. Demà ens aixecam prest i tornam a casa, que bé que ens mereixem un descans tots!!

 

Dimecres, 31 de gener de 2018

IMG 0730

En aquest tercer dia ja hem tocat neu! Com sempre un bon berenar i una xerrada amb professors i monitors per conèixer el que farem durant el matí.

Avui toca visita al bosc del Gerdar, un hàbitat molt diferent del que esteim acostumats a veure a la nostra illa: paratges frondosos, avets gegantins, rius gelats i sobretot.. molta neu! Hem gaudit de les explicacions sobre la fauna i flora d'una avetosa: càlculs sobre la vida d'aquest magnífics arbres i la seva funció als boscos, éssers vius que hi habiten (ocells, esquirols i... l'ós bru entre d'altres). Entremig l'alumnat han xalat jugant amb la neu, alguns per primera vegada!!

Un bon plat de llenties de la casa ens ha donat forces per seguir amb l'activitat del capvespre. Avui hem après a fer servir brúixoles, GPS i mapes per calcular escales, distàncies, alçades de muntanyes... tot plegat mentre apreníem una petita lliçó d'història de la comarca del Pallars Sobirà.

Ara, mentre escrivim aquestes línies els al·lots i al·lotes s'estan relaxant jugant, xafardejant, compartint moments màgics...

Demà més, arribam a l'últim dia de l'estada amb la jornada estrella, visitam el Parc Nacional d'Aigüestortes i l'estany de Sant Maurici... Ja us ho contarem.

 

Dimarts, 30 de gener de 2018

IMG 0730 

Després d'un primer dia intens i un son reparador, ens hem aixecat amb forces renovades. Un bon berenar ens ha preparat per una nova jornada de convivència a la natura . Neus, Mar, Laura i Héctor, els monitors que ens acompanyaran durant l'estada, ens han explicat les activitats programades per avui... no hem d'oblidar que hem vingut a passar-ho bé, però també a treballar!!

Hem arribat al monestir romànic de Sant Pere del Burgal després d'un petit trajecte en bus i una "passejada" muntanya amunt. Allà hem après sobre la construcció, funcionament i les pintures del monestir benedictí construït a l'Edat Mitjana mitjançant activitats dinàmiques i participatives. Alguns alumnes s'han convertit per uns instants en personatges de la societat feudal (reis, reines, nobles, servents, frares, bisbes...)

A la tarda ens hem dividit en dos grups de treball; mentre uns han après a calcular el cabdal i la riquesa biològica del riu tal fossin experts biòlegs, l'altre meitat dels alumnes han realitzat una activitat de paisatge i orientació amb unes espectaculars vistes de la Vall.

Això és tot per avui i us continuarem informant demà.

 

Dilluns, 29 de gener de 2018

IMG 0625 p

El dia començà de bon matí per realitzar la sortida a les 6:30 de Ciutadella cap a l’aeroport, a on hem tingut prou temps per berenar.
Després d’un embarcament sense entrebancs hem agafat l’avió cap a Barcelona, a on hem arribat després d’un petit episodi de turbulències i un aterratge una mica mogudet. A continuació ens esperaven poc més de 230km i 3:30h de camí fins l’alberg. Abans, però, hem fet una aturada a Tremp per dinar i estirar una mica les cames i s’ha continuat fins Esterri d’Àneu, a on hem arribat passades les 16h.

Un cop al poble, els alumnes han realitzat una gimcana pel poble per conèixer la seva història i curiositats, distribuits en 4 grups de treball, i un cop acabadales hem anat a desfer maletes i prendre possessió de les habitacions.

A les 20:30, amb puntualitat britànica, s’ha obert el menjador; Ha arribat l’hora del sopar. Un bon plat de pasta, peix arrebossat i ensalada verda per acbar el dia. Un gustàs.

Després de sopar ha arribat l’hora de lleure, a on els alumnes han pogut jugar a cartes, xerrar, veure la TV, jugar a amagar...

A les 23:30h s’han tancat els llums i (quasi) tothom reposa i agafa forces per al dia de demà.

Bona nit!