COMIAT ALUMNES 2n BAT

El proper divendres 9  de juny de 2017 a les 19h. es convoca l'alumnat i el professorat de 2n de Batxillerat a la sala d'actes  per celebrar un fosquet festiu de comiat. Us esperam a tots i totes!

Mercè Rodoreda, la gran dama de les lletres catalanes,  va afirmar un dia:

“Tota la vida m’ha sabut greu no haver pogut estudiar. Al costat de casa meva hi havia una residència per a estudiants, i quan tenia catorze o quinze anys pujava a la terrassa de casa per veure com llegien o estudiaven mentre passejaven pel jardí. Em feien molta enveja. “

Vosaltres heu tingut aquesta oportunitat a ca nostra  i, properament, qui sap.

Aquest curs és finit. La travessia semblava llarga, heu viscut temporals, mar brava, mar encalmada i els capitans d’aquesta casa us hi hem acompanyat, amb els versos d’Ausiàs March “faent camins dubtosos per la mar”, de Salvador Espriu  “ hem viscut per salvar-vos els mots, per retornar-vos el nom de cada cosa, “…

I, finalment, heu arribat a bon port, esperem que, com diu Kavafis, “rics de tot el que heu après” i “savis com us heu fet”, aquesta era, com a mínim,  la nostra intenció.

Però no hi romandreu gaire temps amarrats,  el viatge continua i heu de  seguir tot sols, sense comandants ni tripulació (ja sou mariners experimentats), enfora de la nostra illa i tenint ben present els consells del poeta Joan Maragall:

Vigila, esperit, vigila,
no perdis mai el teu nord,
no et deixis dur a la tranquil·la
aigua mansa de cap port.

Noltros restarem al port, rics, també, de tot el que ens heu ensenyat.

                                                                               Pilar Gener