CIUTADELLA. DIVENDRES 5/5/17

Divendres, 5 de maig. (Aquesta la faig en menorquí)
Avui tenim instruccions d’arribar molt puntuals  a les vuit a s’institut. Sa policia municipal ens ha de “treure” de Ciutadella abans des servei escolar de les nou del matí. Hem estat puntuals, els guies han fet sa presentació i hem sortit de Ciutadella escortats davant i darrera per ses motos de sa policia.
vb1617 c20Els guies ens han explicat que el Mediterràni és es mar més contaminat del món i que s’ha de fer aqualque cosa per evitar-ho (avui en farem una ) i també ens han explicat com són ses festes de Sant Joan a Ciutadella, els gironins han notat que això per als ciutadellencs és un tema important. As final els han convidat a tots a tornar per Sant Joan a Ciutadella així que, ja us ho trobareu sinó aquest any, es que ve. Com sempre ho han fet molt bé.
Hem iniciat sa ruta agafant es Camí Vell, es mateix que vam agafar es primer dia. As cap d’uns quilòmetres hem sortit d’aquesta via i hem entrat a sa finca de Son Camps per arribar as poblat de Torrellafuda, un altre poblat talaiòtic. Anam a bon ritme, en ses primeres posicions de sa comitiva es veuen ses mateixes cares de cada dia. Són els que estan més forts, o els que tenen ganes d’anar davant, els altres no van gens malament.

vb1617 c21A Torrellafuda hem fet una volteta pes poblat i hem intentat fer una foto de grup as peu d’un talaiot. Possiblement serà sa bona. (Per cert, va caure sa pedra de dalt d’una taula i en Jordi Badia ho va arreglar)
Reprenem sa ruta. Ara hem de fer un tall de sa carretera general de Ciutadella a Maó i hem d’extremar precaucions. Desdoblam es grup i feim es dos quilòmetres ben ordenats. Molt bé.
vb1617 c22Ara anem cap a nord per arribar a Cala Pilar, una platja inhòspita del nord de Ciutadella. Fins ara tot ha estat asfalt i hem fet molta via. Ara començarà es mal camí. Com que ningú ha tingut cura de ses velos en tota sa setmana apareixen renous estranyes “Ignasi, es freno me fa renou” “Jordi, sa marxa no m’entra. Es canvi no va” ”Salva, sa cadena me frega” tot són avaries que una velo neta no té. Com que a partir d’ara sa furgoneta no mos podrà seguir decidim posar una mica d’oli a ses cadenes per evitar mals majors i muntam en un instant un tren de greixat de cadena. Com a mínim ara ses velos no fan tanta renou.
Seguim camí fins al Pilar on berenam dalt d’un penyal que domina sa platja. Una vista esplèndida i una sintonia entre els al•lots que fa pensar que açò acabarà bè.
vb1617 c23Una mica més endavant hi ha es Pla de mar, és una platja de còdols vermells molt grossos, com síndries, molt exposada a tramuntana i que recull moltes deixalles de la mar: bòtils de plàstic, trossos d’embarcacions, capsers, trossos de xarxes...aquí feim una activitat de neteja des litoral. Duim uns sacs de plàstic industrials i recollim entre tots tot es plàstic que podem. Cada any omplim tres o quare sacs de residus que deixam allà i els passa a recollir es servei de neteja del Seprona. Més d’un es va prendre aquesta feina amb molt d’entusiasme i encara recollien plàstics quan els altres ja estaven damunt sa velo a punt per partir.
Aquí hem patit una caiguda i en Toni Bosch s’ha fet mal a un dit. Ha hagut uns quilòmetres en velo fins on hi havia sa furgoneta. L’hem duit a urgències i té una fissura a una falange des dit gros.
vb1617 c24Sa resta de ciclistes hem ocupat sa platja d’Algaiarens, sa darrera que veurem en aquesta edició des velo-bici. Un espectacle de platja, hem dinat, descansat, intensificat vincles i emocions, muntat una xarxa de voley i per setè any consecutiu s’equip de professors ha derrotat, en un intens partit, a un equip format pels millors jugadors disponibles participants del velo-bici que han fet tot el que han pogut.
Quan s’ha acabat es partit hi ha hagut calada general, Tots a s’aigu! Recollida general i cap a poble. Al•lots, açò s’està acabant!
vb1617 c25Al cap de poc arribàvem a Ciutadella. Eufòria, havíem acabat ses rutes. Tots ens felicitàvem per com havia anat tot. I a més, hem acabat molt prest, tot just són les sis. Tindrem temps per anar a fer un poc de gasto pes poble: sobrassada, formatge, ensaïmades, camisetes, imants de cuina, avarques, hi ha de tot. A veure que vos duen.
Molt bé, anem a sa festa de cloenda. Aquests des Quadrado són molt esplèndids. Mos tenen preparada una vetllada amb actuacions musicals d’alt nivell, dansa, rock. Molts velo-bicis menorquins han volgut participar i ensenyar es seu talent. Aquests al•lots fan emocionar. Ho fan molt bé i tenen ganes de fer-ho. A continuació, parlaments, agraïments i entrega de premis. Ha vingut es delegat d’educació a Menorca des Govern Balear (poca broma) i es director des Quadradoque agraeixen sa feina feta i s’esforç de tots els participants.
As final, molta alegria. Els pares molt satisfets mos anaven explicant sa seva visió de sa setmana “molt bé però no els hem vist gaire”. Els al•lots acabaven d’intensificar els contactes i relacions mentre un grup musical d’alumnes des Quadradofeia ses delícies dels nostres ciclistes. També mos van venir a veure i saludar participants de passades edicions des velo-bici. Recorden s’intercanvi amb enyorança i a noltrosmos fa contents que sa feina que feim deixi petjada, encara que sigui petita, en el seu recorregut per la vida.

Ignasi, Jordi i Salva

https://www.relive.cc/view/972138859