MENORCA. DIMECRES 4 DE MAIG

IMG 20160504 123028Dimecres, 4 de maig.
Les nostres previsions han resultat del tot infundades i errònies. Sembla que la vetllada va ser llarga. Els que estàvem cansats érem nosaltres (professors) i ens vam dormir de cop.
Avui matí a 2/4 de 8 hem tocat diana i tothom s’ha aixecat però no s’han despertat fins al cap d’una estona llarga. Ens esperava un esmorzar espectacular amb pastes i panets de El Diamante, la pastisseria més antiga de Ciutadella.
Hem recuperat el ciclista malat d’ahir i n’hem perdut un altre perquè no es trobava bé. Mal de cap, cansament, sol, son,...
Els alumnes guia d’avui han fet les seves presentacions: El Port de Maó, Menorca anglesa, els aqüífers de Menorca,...


La primera parada del dia l’hem fet a Torre den Galmés, magnífic poblat talaiòtic, el més gran de Balears on els dos arqueòlegs que també ens van atendre dilluns a Torre Trencada ens han donat a entendre com devia ser la vida en aquella època. Pel que hem entès, gairebé tot el que se sap es basa en suposicions i de tot hi ha vàries teories. Han contestat preguntes molt interessants dels nois que ja s’havien despertat.
Després d’aquesta visita hem continuat camí i punxades. A aquestes alçades reparem una punxada en un plisplas, portem molta pràctica. El camí ens havia de portar cap al barranc de Cala’n Porter i després desviar-nos cap a Maó. Hem corregut durant uns quants kilòmetres per un camí difícil pel desnivell i les pedres. Finalment hem arribat a Maó on ens esperava la policia local, no perquè haguéssim fet res mal fet sinó per acompanyar-nos fins al CIM, Consell Insular de Menorca. Just hem sortit acompanyats per la policia hem fet dues punxades més (encara no serien les últimes) que les hem solucionat, una, ficant bicicleta i ciclista dins els cotxe de suport i dues, canviant de bicicleta. Plisplas.
Hem arribat al Consell Insular una hora més tard del previst però ja havíem avisat i la presidenta, la senyora Maite Salord ens esperava i ens ha rebut a la sala de plens. En aquest punt els alumnes del Josep Maria Quadrado li han lliurat un informe que havien elaborat sobre l’ús i millores del Camí de Cavalls. La presidenta els ha escoltat amb atenció i després els ha explicat la feina que estan fent des del Consell Insular en referència a aquesta via tan popular i tan preuada pels menorquins.
Un cop acabat aquest acte i reparat les últimes punxades del dia ens hem dirigit cap al port de Maó un altre cop acompanyats per la policia local amb les seves motos. Els nois estaven molt contents i desconcentrats, això ha provocat una caiguda sense conseqüències enmig dels carrers de Maó solucionada amb la bicicleta i la ciclista dins el cotxe de suport. Més tard hem pogut atendre el canell de la ciclista accidentada. Esperem que no sigui res i demà pugui continuar.
Al port ens esperava la sorpresa de travessar a l’altra costa en barca. Hem encabit les 60 bicicletes amb els corresponents ciclistes dins una barca de turistes que fan el recorregut pel port i que ens ha portat fins a la fortalesa de La Mola on demà iniciarem la jornada. Ha estat un recorregut curt però molt maco i especial. Algú m’ha preguntat si s’havia de prendre una biodramina. No home no!
Hem deixat les bicicletes a La Mola i ruta acabada. Demà la començarem i l’acabarem allà mateix. Ja us ho explicarem.
La tornada en bus fins a Ciutadella ha estat molt plàcida. Semblaven cansats. Només ho semblava perquè he sentit que han quedat per anar a jugar a basquet aquesta tarda, quan arribin.
Salut i velo
Ignasi, Jordi i Evarist