XALAPATIS

golbol

Els alumnes de 2n de TAAFE del  IES CAP DE LLEVANT actualment es troben en el tram final del cicle formatiu exercint el mòdul professional de Formació en un Centre de Treball (FCT), el qual es el darrer que cal superar per obtenir la titulació professional de TÈCNIC SUPERIOR ACTIVITATS FISIQUES I ESPORTIVES.

Part del contingut consisteix en la realització d’un programa anomenat XALAPATIS, orientat i assessorat per el professor tutor de FCT del seu centre educatiu, i també els tutor(s) representant(s) de l’Ajuntament de Ciutadella com  empresa col·laboradora del centre.

Es una iniciativa de l’ajuntament que forma part del programa Eduquem amb l’esport, el qual, entre altres, te la intenció de fomentar els hàbits saludables dels escolars.

El XALAPATIS, concretament, va adreçat principalment als joves de 1r i 2n d’ESO per incrementar la participació en activitats físiques i esportives en els primers patis del tercer trimestre en el propis centres educatius. També, pretén emprar aquestes pràctiques per a la difusió i educació en valors, millorar la convivència i per a l’adquisició d`hàbits saludables.