GIRONA. DIVENDRES, 18 DE MARÇ

I el darrer dia arribà en un tancar d'ulls!

Com cada dia, a les 8 ens trobàrem amb les bicicletes a l'institut i explicàrem les instruccions per al dia. Va tocar el Road Book, que és una activitat d'orientació sobre les dues rodes, en aquest cas. Els professors dividiren els al·lots i al·lotes en grups i els donaren a cadascun el full de la ruta secreta i s'explicaren les claus per interpretar-lo.

A continuació, tots plegats anàrem al Parc de Sant Salvador i es donà el sus per començar l'activitat. Els set grups no sortiren junts, sinó que entre un grup i un altre es donaren 5 minuts de distància.

A l'hora de començar el Road Book, ja hi havia 4 grups perduts, mentre que els altres 3 semblaven que se'n sortien. Un grup va haver d'abandonar, ja que es va perdre completament i va aparèixer en un lloc que no tocava i ja va ser difícil enganxar-se a la ruta correcta. Els altres grups despistats es varen poder reconduir gràcies a l'ajuda dels professors que feien de garnera a darrere de tots.


Amb prou esforç els sis grups arribaren al final de la ruta, a un pont que travessava un rierol d'aigües tèrboles  i després, tots junts baixàrem un pronunciat descens cap a l'institut un altre cop. Els al·lots varen partir a les cases de les famílies a dutxar-se i preparar les maletes i tornaren a dinar tots plegats a la Bodegueta. De mentre, a l'institut els professors netejaren les bicicletes de tots.


En haver dinat, el batle de Santa Coloma ens rebé i va felicitar el projecte, N'Ignasi Català i en Pere Ferrer també agraïren l'ajuda de les famílies i l'esforç dels alumnes perquè l'intercanvi va ser un èxit!


Al final, arribà un dels moments més intensos del projecte: plors, tristesa, abraçades... Els comiats són difícils! I entre llàgrimes anàrem carregant el bus amb les maletes.

El trajecte cap a Barcelona va anar prou bé, al vaixell, malgrat que era el primer dia de vacances a Catalunya i anava ple, vam tenir un lloc assignat tots junts i encara amb el cap més a Santa Coloma de Farners que a Ciutadella tornàrem cap a casa. Contents, perquè en un mes, ens tornarem a veure tots per seguir pedalejant.

Imatges de l'intercanvi